Σημάδια από γλάστρες στα πλακάκια: Πώς να το αντιμετωπίσετε χωρίς χημικά

Ίσως να είναι το νούμερο ένα στολίδι τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού του σπιτιού μας. Ο λόγος για τις πανέμορφες γλάστρες με τα λουλούδια που προσδίδουν μια μαγική πανδαισία χρωμάτων στην ατμόσφαιρά του μπαλκονιού, του σαλονιού της εισόδου. Τα λουλούδια και τα φυτά είναι συνώνυμα της ψυχικής ηρεμίας και απόλαυσης του σπιτιού μας. Τι γίνεται όμως όταν οι γλάστρες αφήνουν αυτά τα επίμονα καφέ σημάδια στα πλακάκια που δεν αφαιρούνται με τίποτα;

Οι λεκέδες αυτοί συναντώνται κυρίως στα πλακάκια του μπαλκονιού και ο κύριος λόγος της εμφάνισής τους είναι η επίδραση

των καιρικών φαινομένων ιδιαίτερα για τα κασπώ και τα κεραμικά.  Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά σκευάσματα στην αγορά που μπορείτε να προμηθευτείτε αλλά είναι γεμάτα χημικά που απειλούν πολύ την υγεία μας. Το να τα κρύψετε με τη γλάστρα και να αφήσετε να περάσει μια πενταετία δεν έχει νόημα. Όσο απελπιστικά και αν ακούγονται τα νέα, υπάρχει λύση και μάλιστα στο ντουλάπι της κουζίνας σας!

Διώξτε τα σημάδια της γλάστρας από τα πλακάκια

Για να απαλλάξετε τα πλακάκια σας από αυτό το αντιαισθητικό καφέ και κοκκινωπό χρώμα χωρίς να εμπλακούν περαιτέρω χημικές ουσίες,  φτιάξτε το δικό σας σπιτικό καθαριστικό που εγγυάται άμεση αποτελεσματικότητα. Η λύση φυσικά δεν είναι άλλη από το αχτύπητο δίδυμο ξυδιού και μαγειρικής σόδας: Ρίξτε στα πλακάκια αρκετή ποσότητα από μαγειρική σόδα και ξύδι. Αφήστε να δράσουν τα δύο αυτά υλικά για περίπου μισή ώρα κι έπειτα, τρίψτε το σημείο που υπάρχει ο επίμονος λεκές με τη σκούπα ή με μια βούρτσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα