Βαγγέλης Μπαταρλής αστυνομικός: Ένας ήρωας της ΕΛΑΣ

Σε κίνδυνο έβαλε την ζωή του ένας αστυνομικός – μποξέρ με αποτέλεσμα να έχει κατάγματα σε γόνατα, πόδια και χέρια, στην προσπάθειά του να συλλάβει έναν διαρρήκτη. Όπως έκανε γνωστό σε ανάρτησή του στο Facebook, ο αστυνομικός Βαγγέλης Μπαταρλής, το περιστατικό συνέβη ξημερώματα Δευτέρας 31/5, όταν τον ενημέρωσαν με σήμα από το κέντρο Άμεσης Δράσης για παραβίαση κατοικίας 2ου ορόφου από δυο άτομα. Άμεσα βρέθηκε στο σημείο μαζί με άλλους δύο αστυνομικούς και εκεί ξεκίνησε το ανθρωποκυνηγητό ανάμεσα στους άντρες

της αστυνομίας και τους δράστες, οι οποίοι προσπάθησαν να τους ξεφύγουν με κάθε τρόπο.

Άκαρπες οι προσπάθειες τους έως τη στιγμή που οι αστυνομικοί συνέλαβαν αρχικά τον έναν εκ των δυο, τη στιγμή που ο δεύτερος διαρρήκτης είχε ανέβει στην ταράτσα προσπαθώντας να διαφύγει. Εκεί συνέβη το περιστατικό που λίγο έλειψε να κοστίσει στον αστυνομικό τη ζωή του. Αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά…με λίγα κατάγματα στα χέρια και τα πόδια.

Ο Βαγγέλης Μπαταρλής ανέφερε χαρακτηριστικά

“31-05-20 έτυχε να έχω την χαρά -ευλογία να σώσω μια κοπέλα από σγρ πνιγμό μετά από σήμα που λάβαμε από το κέντρο της άμεσης δράσης !!!Χθες το ξημέρωμα ενα χρόνο μετά 31-05-21 μετά από κλήση στο 100 για παραβίαση κατοικίας 2ου ορόφου από 2 άτομα μεταβήκαμε άμεσα στο σημείο όπου αρχικά Συνελήφθη ο πρώτος δράστης και στην συνέχεια συνελήφθη κ ο δεύτερος στην ταράτσα της οικίας με μια μικρή απρόβλεπτη παρένθεση όμως …… λόγω παλαιότητας της οικίας στην προσπάθεια μ να ανέβω ….έφυγε ο τοίχος μαζί με εμένα 105 κιλά στο κενο απο 10 μέτρα κατευθείαν στον ακάλυπτο κ κομμάτια τοίχου πάνω μου χωρίς ευτυχώς να………… η να σπάσω τπτ παρα μόνο κάποια κατάγματα σ γόνατα πόδια χέρια !!!

αρχικα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους Β αλλαγής της αμεσης δρασης για την ενίσχυση ,την άμεση ανταπόκριση και την συναδελφικότητα(Takis Kyriakakos και τα υπόλοιπα παιδιά δν έχω λόγια ) κατά δεύτερον να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη στην μάνα μ και την οικογένεια μ που με τ που το δούνε αυτό θα πάθουν καρδιά ! Μάνα μπαμπά σορρυ αυτός είμαι δν αλλάζω το ξέρετε πολύ καλά!!!Γενικα ξέρω πως θα μου πείτε πολλοί δν αξίζει μπλα μπλα μπλα δν είμαι “κα@@ομπατσος” ούτε από αυτούς που υποστηρίζουν την αστυνομία σ κάθε της κίνηση .Καλώς η κακώς γι αυτό μπήκα σε αυτό τ σώμα και είναι χαρά μ να προσπαθώ να ξεβρομίζω την κοινωνία από τέτοια αποβράσματα με κάθε προσωπικό μου κόστος!!!!”

Όταν βούτηξε στο νερό κι έσωσε γυναίκα!

Την περασμένη χρονιά ο Βαγγέλης Μπαταρλής χωρίς δισταγμό βούτηξε στη θάλασσα με τα ρούχα, κολύμπησε περίπου 150 μέτρα, έφτασε μέχρι τη γυναίκα και στη συνέχεια κατάφερε να τη βγάλει μέχρι την ακτή, όπου την παρέλαβε το ΕΚΑΒ και τη μετέφερε στο νοσοκομείο.

Ο πρόεδρος των Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, έγραψε για εκείνον: «Όταν μου είχες πει ότι σε γυρνάνε πίσω στην Αθήνα, αν θυμάσαι σου είχα πει είσαι τόσο άξιος, φιλότιμος και ικανός Συνάδελφος (για ένα λόγο γίνονται όλα) και να προσέχεις. Με έκανες περήφανο γιατί έχουμε δουλέψει μαζί στο ποτάμι, μας έκανες περήφανους μαγκιτη μου γιατί έσωσες μια γυναίκα. Συνάδελφε μου μας έκανες όλους τους Εβριτεςπερήφανους!!».

https://www.alphafreepress.gr/wp-content/uploads/2021/06/evros.mp4
Keywords
Τυχαία Θέματα