«Σιδηρά» Τερέζα Μέι : Ναι στην χρήση πυρηνικών ακόμη και αν σκοτωθούν αθώοι

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε σχετική ερώτηση Βουλευτή για τα πυρηνικά όπλα, η νέα Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι κατάφερε να αφήσει άνaυδα τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων με την απάντηση που έδωσε.

Δεν θα δίσταζα να χρησιμοποιήσω πυρηνικά όπλα

Ειδικότερα, κατά την διάρκεια της συζήτησης στο Βρετανικό Κοινοβούλιο σχετικά με την ανανέωση του βρετανικού προγράμματος πυρηνικών όπλων, με την ονομασία Trident, και σε ερώτηση

του βουλευτή του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας, George Kerevan, «Είστε διατεθειμένη να επιτρέψετε την πραγματοποίηση ενός πυρηνικού χτυπήματος που θα μπορούσε να σκοτώσει εκατοντάδες χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά;», η Τερέζα Μέι απάντησε μονολεκτικά «Ναι».

Η συγκεκριμένη απάντηση σόκαρε τους βουλευτές αλλά και τον βρετανικό τύπο, όπου με έμφαση σημειώνεται πως η Τερέζα Μέι είναι η πρώτη Πρωθυπουργός, που δεν αποφεύγει την συγκεκριμένη υποθετική ερώτηση και απαντά με τέτοιο τρόπο και καταφατικά. Ακόμη περισσότερο που αποπειράθηκε να δικαιολογήσει την απάντηση της, υποστηρίζοντας πως οι εχθροί της Μεγάλης Βρετανίας πρέπει να γνωρίζουν ότι η χώρα είναι προετοιμασμένη και θα διστάσει αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσει την πυρηνική δύναμη που διαθέτει.

Σε ότι αφορά στους επικριτές του πυρηνικού προγράμματος της Μ,Βρετανίας τους χαρακτήρισε ως «ανεύθυνους» καθώς αυτό το πρόγραμμα αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας της Μ. Βρετανίας απέναντι στους εχθρούς της.

Σε διαφορετικό μήκος κύματος ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Γκόρμπιν ο οποίος δήλωσε πως δεν θα ελάμβανε καμία απόφαση που θα είχε ως αποτέλεσμα το να σκοτωθούν εκατομμύρια αθώοι άνθρωποι.

Το άρθρο «Σιδηρά» Τερέζα Μέι : Ναι στην χρήση πυρηνικών ακόμη και αν σκοτωθούν αθώοι εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα