Σερβία: Ναι στην Ε.Ε. αλλά όχι κατά της Ρωσίας

Στην Ε.Ε. είναι η θέση της Σερβίας, η οποία θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για ένταξη, χωρίς όμως παράλληλα να χαλάσει τις άψογες σχέσεις που έχει με τη Ρωσία, τόνισε ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς, σε δηλώσεις του μετά την συνάντησή του στο Βελιγράδι με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Η Σερβία επιθυμεί την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι αυτό είναι προς το συμφέρον της, ωστόσο δε θέλει, ούτε θα το πράξει ποτέ, να στραφεί κατά της Ρωσίας», τόνισε ο κ. Ντάτσιτς στην κοινή συνέντευξη

Τύπου με τον Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας δήλωσε ότι δεν αντιλαμβάνεται την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως δίλημμα που έχει να κάνει με τη Ρωσία, επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να τίθενται όροι στη Σερβία που δεν ισχύουν για άλλες χώρες.

«Δεν κατανοώ γιατί πρέπει μόνο η Σερβία να πάρει θέση, ενώ άλλες χώρες της Ε.Ε. συνεχίζουν να διατηρούν αναπτυγμένες σχέσεις με τη Ρωσία», επεσήμανε ο κ. Ντάτσιτς.

Αναφερόμενος στις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών και ειδικότερα στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, ο Σέρβος υπουργός δήλωσε ότι η Σερβία θα συνεχίσει την υλοποίηση του έργου. «Όλα τα οικονομικά έργα που συμφωνήθηκαν θα υλοποιηθούν. Είναι προς το συμφέρον της Σερβίας να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η κατασκευή του αγωγού South Stream, να γίνει η σερβική πετρελαϊκή εταιρεία NIS (σ.σ. ρωσική ιδιοκτησία) η μεγαλύτερη εταιρεία στην περιοχή», τόνισε ο κ. Ντάτσιτς, μετά τη συνάντηση με τον Σεργκέι Λαβρόφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα