Σε καλή κατάσταση τα οικονομικά του Δ. Περιστερίου

Στους υγιείς οικονομικά δήμους της χώρας συγκαταλέγεται -πλέον- ο δήμος Περιστερίου, όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή της πόλης και μετά την υλοποίηση «ενός στρατηγικού σχεδιασμού για να ανταπεξέλθει στη μεγάλη περικοπή των θεσμοθετημένων πόρων από το κράτος».

Την οικονομική κατάσταση του Α΄ Τριμήνου 2013 του δήμου, ανέλυσαν διεξοδικά σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Αλέξης Σταυρούλιας, παρουσία του Διευθυντή των Οικονομικών Υπηρεσιών Αθανάσιου Γιαννόπουλου και του Προϊσταμένου του Τμήματος Ταμείου Νικόλαου Γερακάρη, που

παραχώρησαν στις 18 Απριλίου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Ο κ. Παχατουρίδης ξεκαθάρισε ότι με βάση την άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας πάρθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να υπάρχει σήμερα αισιοδοξία για το μέλλον του Δήμου μας.

Υπογράμμισε ότι με τις πληρωμές που πραγματοποιεί η Διοίκηση μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δήμου θα είναι ελάχιστες, οι λιγότερες της τελευταίας δεκαετίας, κάτι που αποδεικνύει ότι: «Το αποτέλεσμα δεν επιδέχεται καμία αμφιβολία, ο Δήμος αποπνέει μια οικονομική υγεία».

Από την πλευρά του, ο κ. Σταυρούλιας αποκάλυψε ότι το κράτος έχει μειώσει τους πόρους κατά 55% από το 2011, αλλά ο Δήμος Περιστερίου κατάφερε με τους κατάλληλους οικονομικούς χειρισμούς να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, όπως στην καταβολή της μισθοδοσίας, των ασφαλιστικών εισφορών, των δόσεων στα δάνεια και πληρωμή των προμηθευτών.

Σχετικά με τα δάνεια, που πάρθηκαν πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση, ο κ. Σταυρούλιας ξεκαθάρισε ότι για τον Δήμο Περιστερίου ήταν μια «επένδυση» για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, δεν πήγαν ούτε σε γιορτές και πανηγύρια, ούτε για τη μισθοδοσία υπαλλήλων, επίσης θεωρούνται με βάση τους οικονομικούς δείκτες ότι είναι χαμηλού κινδύνου.

Τόσο ο κ. Γιαννόπουλος, όσο και ο κ. Γερακάρης σημείωσαν ότι η επιτυχία της σημερινής οικονομικής κατάστασης του Δήμου οφείλεται στην στρατηγική που υιοθετήθηκε από την Δημοτική Αρχή και υλοποιήθηκε χωρίς παρεκκλίσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα