«Σαιξπηριάδα» με ελεύθερο είσοδο!

Η σχολή θεάτρου «Δήλος»-Δήμητρα Χατούπη, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια θεατρικά αναλόγια με διάφορα θέματα και με συμμετοχή σπουδαστών της σχολής. Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα δρώμενο με τίτλο «Σαιξπηριάδα: Ένα Σονέτο του Δρόμου», σε σκηνοθετική επιμέλεια του καθηγητή της σχολής Βασίλη Ανδρέου με τη συμμετοχή

σπουδαστών του β’ έτους.

Το δρώμενο «Σαιξπηριάδα: Ένα Σονέτο του Δρόμου» θα παρουσιαστεί στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (τηλ: 2103252214, Ερμού 134-136, Θησείο) την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου και ώρα 8:00μ.μ.

Ζούμε σε μια εποχή που η φωνή πρέπει να ακουστεί ως κραυγή χαράς και αγάπης, διαφορετικά θα γίνει μόνο θρήνος. Απέναντι στα δύσκολα, μια ομάδα ανθρώπων κατηφορίζει και μας πλησιάζει. Είναι άνθρωποι του λεγόμενου περιθωρίου. Άστεγοι, πόρνες, ναρκομανείς, αλκοολικοί, τρελοί, ζητιάνοι. Εκεί που περιμένεις να σου ζητήσουν ευρώ ή να σε ενοχλήσουν, αυτοί αρθρώνουν τη σαιξπηρική γλώσσα και καμώνονται τα σοφά και νόστιμά του τεχνάσματα μόνο και μόνο για να ζήσουν. Οι σπουδαστές της «Δήλος» παρουσιάζουν σπαράγματα σκηνών και λέξεων του Σαίξπηρ με θεατρικότητα και συσχετισμό με τις ανάγκες των απλών ανθρώπων του περιθωρίου. Δοκιμάζουν την παρατήρηση και το ένστικτό τους πάνω στα πλάσματα αυτά και προσπαθούν να τα δικαιώσουν.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Συντονισμός: Βασίλης Ανδρέου (διδάσκων υποκριτικής)
Διανομή:
Μακμπέθ: Ζωή Κατσαμάνη (Μάγισσα Β΄, Μάγισσα Γ΄), Κατερίνα Πρωτονοταρίου (Μάγισσα Α’, Μάγισσα Γ’), Μαριλένα Καλαϊτζαντωνάκη (Εκάτη)
Ρωμαίος και Ιουλιέτα: Άννα Χανιώτη (Ιουλιέτα), Νίκος Κουρνιάτης (Ρωμαίος)
Όνειρο Καλοκαιρινής Νύκτας: Χριστίνα Μαριάνου (Πουκ)
Δύο Άρχοντες από τη Βερόνα: Τάσος Προβής (Πρωτέας), Νίκος Κουρνιάτης (Θούριος)
Αγάπης Αγώνας Άγονος: Θωμάς Καζάσης (Αρμάδο), Τάσος Προβής (Σκνίπας)
Τρικυμία: Έμα Μαυρέλη (Πρόσπερο)
Άμλετ: Ελένη Βαϊτσου (Άμλετ)
Τρικυμία: Βαγγέλης Γαβριήλ (Δήμητρα)
Κοριολανός: Ελένη Βαΐτσου (Υπηρέτης β΄), Ισμήνη Κακούρα-Βαρακλή (Υπηρέτης α΄)
Κλεοπάτρα: Άννα-Μαρία Βέλλη (Κλεοπάτρα), Βαγγέλης Γαβριήλ (Αντώνιος)
Τρικυμία: Βαγγέλης Γαβριήλ (Δήμητρα)
Κοριολανός: Ελένη Βαΐτσου (Υπηρέτης β΄), Ισμήνη Κακούρα (Υπηρέτης α΄)
Κλεοπάτρα: Άννα-Μαρία Βέλλη (Κλεοπάτρα), Βαγγέλης Γαβριήλ (Αντώνιος)
Είσοδος ελεύθερη
Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Keywords
Τυχαία Θέματα