«Ψάχνεις» τον πρώην στο facebook; Δες τι λένε οι ειδικοί

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με το facebook, το «Μεγάλο Αδερφό» μέσα στα πόδια μας, το πιο εύκολο είναι να παρακολουθούμε τις ζωές των άλλων! Και δεν είναι λίγοι εκείνοι, που μετά από έναν χωρισμό, κατασκοπεύουν κυριολεκτικά τον πρώην σύντροφο!

Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει πως ο μηχανισμός του εγκεφάλου που ενεργοποιείται όταν είμαστε ερωτευμένοι, μοιάζει πολύ με την εγκεφαλική λειτουργία μας αν εθιστούμε σε ναρκωτικές ουσίες. Φυσικά δεν παρομοιάζεται το πρόσωπο με τις θανατηφόρες ουσίες, ο εγκέφαλος

όμως τα αντιμετωπίζει με παρόμοιο τρόπο. Έτσι λέει ο καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Concordia, Τζιμ Φάους, που μεταξύ άλλων, συνδέει την αγάπη με τη σεξουαλική επιθυμία και την επιθυμία της ανταμοιβής.

Ο οριστικός χωρισμός λοιπόν με το έτερον ήμισυ δεν συνοδεύεται από την αλλαγή της εγκεφαλικής λειτουργίας την ίδια στιγμή. Απόδειξη τα αποτελέσματα της έρευνας σε φοιτητές που είχαν ακολουθήσει χωριστούς δρόμους με τους συντρόφους τους. Στο 85% όμως των φοιτητών, σημεία του νευρικού συστήματος είχαν διαφορετική άποψη καθώς έδειχναν πως αντικρίζοντας φωτογραφίες των πρώην, ο έρωτας υπήρχε ακόμη.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Οντάριο αναφέρουν πως το Facebook είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να ενημερώνεσαι για τις κινήσεις του πρώην συντρόφου, με κίνδυνο όμως αυτό να γίνει εμμονή. Στην ίδια κατεύθυνση, η ψυχολόγος Τάρα Μάρσαλ από το Πανεπιστήμιο του Μπρούνελ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με αυτή την κατασκοπεία! «Με το να κάνεις εκεί focus, αναστέλλεις την ικανότητά σου να προχωρήσεις», τονίζει η κ.Μάρσαλ εννοώντας πως η παρακολούθηση μιας ξένης ουσιαστικά ζωής δεν επιτρέπει την προσωπική μας πρόοδο. «Το να συνεχίζεις να κοιτάς το προφίλ του στο Facebook σημαίνει πως σιγά σιγά αυτό θα γίνει μέρος της ρουτίνας σου, πράγμα που δεν θα σου επιτρέψει να ξεκολλήσεις και να συνεχίσεις την ζωή σου», σημειώνει στη συνέχεια η ψυχολόγος.

Το «exaholics», είναι η κατάσταση στην ακραία του μορφή, όταν η ζωή του πρώην συντρόφου είναι το μόνο που απασχολεί. Σε αυτή την περίπτωση, τα συμπτώματα είναι μόνιμη θλίψη, απουσία διάθεσης για οτιδήποτε και προσκόλληση στα social media.

Το άρθρο «Ψάχνεις» τον πρώην στο facebook; Δες τι λένε οι ειδικοί εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα