Στο μυαλό της Τερέζα Μέι : Ποιο είναι το μυστικό σχέδιο για το Brexit ;

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μυστήριο αποτελεί ο ακριβής σχεδιασμός της Πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας για την μετά Brexit εποχή.Το ερώτημα που πλανάται είναι αν υπάρχει και ποιο είναι το μυστικό σχέδιο της Τερέζα Μέι σχετικά με το Brexit.

Η βασική επιδίωξη της πρωθυπουργού της Βρετανίας είναι να δρομολογήσει την μετά Brexit εποχή με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρξουν οι μικρότερες δυνατές οικονομικές απώλειες εντός ενός σχετικά ελεγχόμενου πολιτικού περιβάλλοντος.

Δύο είναι οι

βασικές προκλήσεις. Η πρώτη αφορά στον έλεγχο της μετανάστευσης και η δεύτερη στην δρομολόγηση ενός πλαισίου οικονομικής ισορροπίας, καθώς το ρίσκο των εμπορικών σχέσεων με την ΕΕ χωρίς δασμούς, έχει ρίξει την ισοτιμία της στερλίνας με το ευρώ σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

Ωστόσο δεν μπορεί να υποστηριχθεί με εγκυρότητα ότι η Τερέζα Μέι ακολουθεί ένα σκληρό , ανελαστικό σχεδιασμό, καθώς πιθανότατα επεξεργάζεται αρκετά σενάρια, όπου εστιάζονται ωστόσο σε μια βασική στόχευση, που δεν είναι άλλη από την αναίμακτη και όσο γίνεται πιο ανώδυνη μετάβαση της Μεγάλης Βρετανίας στην εποχή της απαγκίστρωσης από το πολιτικό, οικονομικό και νομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το άρθρο Στο μυαλό της Τερέζα Μέι : Ποιο είναι το μυστικό σχέδιο για το Brexit ; εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα