Πρύτανης ΑΣΟΕΕ ταμπέλα: «Όχι στον φασισμό», γράφει ο Αδωνις Γεωργιάδης

Πρύτανης ΑΣΟΕΕ ταμπέλα: Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε τον προπηλακισμό του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ και ζήτησε την τιμωρία των ενόχων. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μέσω του Twitter ανέφερε μάλιστα ότι μετά το χθεσινό φρικιαστικό περιστατικό με τον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ η Ακαδημαϊκή Κοινότητα ακόμη διστάζει να καλέσει την Αστυνομία από φόβο.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Twitter για το περιστατικό: «Η εικόνα αυτή πλέον στοιχειώνει την Ελληνική Δημοκρατία και είναι ζήτημα Τιμής η τιμωρία των ενόχων και η αποφυγή παρόμοιου περιστατικού στο μέλλον. Αυτό αφορά όμως όχι μόνον την Κυβέρνηση αλλά και την Ακαδημαϊκή Κοινότητα που ακόμη διστάζει να καλέσει την Αστυνομία από φόβο».

Η εικόνα αυτή πλέον στοιχειώνει την Ελληνική Δημοκρατία και είναι ζήτημα Τιμής η τιμωρία των ενόχων και η αποφυγή παρόμοιου περιστατικού στο μέλλον. Αυτό αφορά όμως όχι μόνον την Κυβέρνηση αλλά και την Ακαδημαϊκή Κοινότητα που ακόμη διστάζει να καλέσει την Αστυνομία από φόβο. pic.twitter.com/tylh69D9CZ

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) October 31, 2020

Η φωτογραφία που σοκάρει

Μια φωτογραφία που παγώνει το αίμα και φέρνει μνήμες από το παρελθόν δημοσιοποιήθηκε από την ομάδα των τραμπούκων που πραγματοποίησε την καταδρομική επίθεση στο γραφείο του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ. Η εικόνα του Πρύτανη που του έχουν κρεμάσει πινακίδα με σκοινί από τον λαιμό με το μήνυμα “αλληλεγγύη στις καταλήψεις” προκαλεί σοκ.

Η επίθεση στο γραφείο του Πρύτανη

Yπενθυμίζεται πως η καταδρομική επίθεση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης από ομάδα αγνώστων στο γραφείο του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Μπουραντώνη, στην Πατησίων. Φορώντας κουκούλες και γάντια, περίπου 20 άτομα εισέβαλλαν στο γραφείο προκαλώντας σοβαρές ζημιές, αντιδρώντας στις κινήσεις κατά των καταλήψεων

Οι άγνωστοι κινήθηκαν κατά του πρύτανη, στον οποίον και επιτέθηκαν καθυβρίζοντάς τον, ενώ τον έπιασαν και από τον λαιμό. Οι ζημιές υπολογίζονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ. Οι άγνωστοι κατέστρεψαν υπολογιστές, εκτυπωτές, γραφεία και καρέκλες, ενώ έγραψαν με σπρέι συνθήματα στους τοίχους. Τα μέλη της διοίκησης του ιδρύματος θα συνεδριάσουν άμεσα για να εκδώσουν ανακοίνωση καταδίκης των ακραίων αυτών περιστατικών. “Μόλις δέχτηκε καταδρομική επίθεση η Πρυτανεία του ΟΠΑ, και ο ίδιος ο Πρύτανης. Ελλάς 2020”, σχολίασε ο αντιπρύτανης Κώστας Δράκος αναρτώντας και σχετικό βίντεο.

Keywords
Τυχαία Θέματα