Σεισμός στη Σάμο: «Τα παιδιά προσπάθησαν να φύγουν αλλά δεν πρόλάβαν»

Έχουν δει και έχουν δει τα μάτια του αλλά όσο σκληρός κι αν γίνεται με το πέρασμα του χρόνου, τέτοιες εικόνες δεν μπορούν να σε αφήνουν ασυγκίνητο. Ο Γιώργος Μιαούλης είναι ο προϊστάμενος πυροσβεστικής Σάμου, πατέρας κι αυτός και ο άνθρωπος που βρήκε νεκρά τα δύο παιδιά, την Κλαίρη και τον Άρη, μετά το χτύπημα του σεισμού στο νησί.

«Τα συναισθήματα την ώρα της δουλειάς μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, αλλά είμαστε άνθρωποι και επηρεαζόμαστε» δήλωσε συναισθηματικά φορτισμένος στον ΣΚΑΪ και εξήγησε ότι το συγκεκριμένο

σημείο είναι γεμάτο στενά που οδηγούν στην παραλία και υπάρχουν πολλά ετοιμόρροπα σπίτια.

Όπως είπε, τα παιδιά είχαν επιλέξει να καθίσουν σε ένα σκαλοπάτι όταν κατέρρευσε παρακείμενο κτήριο. Μάλιστα, ο πατέρας του αγοριού, που είναι δημοσιογράφος ήταν πλησίον του σημείου.  

«Ειδοποιηθήκαμε από τηλεφώνημα μέσα στο λεπτό σπεύσαμε στο σημείο… Έχουμε διασωστικό εξοπλισμό. Έγινε χειρουργική επέμβαση πετραδάκι – πετραδάκι απομακρύναμε τα συντρίμμια και απεγκλωβίσαμε τα παιδιά. Από τις τσάντες τους που ήταν στα σκαλοπάτια καταλάβαμε ότι αντιλήφθηκαν το σεισμό και μάλλον σηκώθηκαν αλλά δεν πρόλαβαν. Ήταν μικρό το στενό, 2,5 με 3 μέτρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα