Προπληρωμή εισφορών για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ από το 2017

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Νέο καθεστώς προωθείται που αφορά σε ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, οι οποίοι θα υποχρεωθούν να προπληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους από την 1/1/2017.

Την ίδια στιγμή που το 80% των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, 538.087 από τους 701.148, έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές στον οργανισμό και έχει «βγει» εκτός από την ρύθμιση των 100 δόσεων, με το σύστημα που προωθείται από το Υπουργείο Εργασίας, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα αναγκαστούν

να καταβάλλουν υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές από το αναμενόμενο.

Καθώς ο υπολογισμός θα διενεργείται στην εισοδηματική βάση των προηγούμενων ετών, ενώ η αναγωγή θα γίνεται σε 12μηνη βάση. Ειδικότερα, οι εισφορές που θα αφορούν στο πρώτο εξάμηνο του 2017 θα υπολογιστούν με βάση το καθαρό φορολογητέο εισόδημα του 2015. Κάτι που θα συνεχίσει να γίνεται για όλη την διάρκεια του 2017 μέχρι το πέρας της εισοδηματικής περιόδου του 2016. Το ίδιο το μεταβατικό σύστημα θα ισχύσει και για τα επόμενα έτη, στην ίδια ακριβώς λογική.

Ουσιαστικά οι ασφαλισμένοι καλούνται να προπληρώσουν τις εισφορές τους από την 1/1/2017 και στην περίπτωση που προκύψει ανάγκη συμψηφισμού αυτή θα διενεργηθεί εκ των υστέρων.

Το άρθρο Προπληρωμή εισφορών για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ από το 2017 εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα