ΗΠΑ : Εκδηλώσεις μνήμης για το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτέμβρη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στην 15η επέτειο από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτέμβρη πραγματοποιούνται εκδηλώσεις μνήμης και περισυλλογής στις ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι στο πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου στην Νέα Υόρκη, στο πεντάγωνο και στο Σάνκσβιλ της Πενσυλβάνια που πραγματοποιήθηκε από 19 μέλη της Αλ Κάιντα, είχε ως αποτέλεσμα

να χάσουν την ζωή τους 3.000 άνθρωποι, ενώ ακόμη και τώρα πάνω από 75.000 αγωνίζονται να ξεπεράσουν ψυχολογικές αλλά και σωματικές παθήσεις που σχετίζονται με την τρομοκρατική επίθεση.

Στην τελετή μνήμης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Νέα Υόρκη στο σημείο Μηδέν , θα αναγνωστούν τα ονόματα των πεσόντων από την τρομοκρατική επίθεση, στο ίδιο σημείο που υψώνονταν οι Δίδυμοι Πύργοι και τώρα έχει ανεγερθεί νέο ακόμη ψηλότερο κτίριο το One World Trade Center.

Στην τελετή θα παραστούν οι υποψήφιοι των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ, ενώ θα τηρηθεί σιγή έξι φορές, όσες ακριβώς ήταν και οι επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν. Παράλληλα οι καμπάνες των εκκλησιών της Νέας Υόρκης θα ηχήσουν όλες μαζί την πρώτη φορά που θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στις 08:46 το πρωί, όταν είχε λάβει χώρα η πρώτη επίθεση.

Μήνυμα του Μπάρακ Ομπάμα

Ενός λεπτού σιγή θα τηρηθεί και στον Λευκό Οίκο από τον Μπάρακ Ομπάμα και τους συνεργάτες του κεκλεισμένων των θυρών, ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσει τελετή μνήμης στο Πεντάγωνο , όπου θα μεταβεί με το υπουργό άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ.

Λίγο νωρίτερα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε κάνει δηλώσεις όπου επεσήμανε «Απέναντι στην τρομοκρατία, αυτό που έχει σημασία είναι το πως αντιδρούμε».

Είναι η ποικιλομορφία μας, ο τρόπος που υποδεχόμαστε όλα τα ταλέντα, που αντιμετωπίζουμε τους πάντες με τον ίδιο τρόπο, ανεξαρτήτως της φυλής, του φύλου, ή της θρησκείας, αυτό που συμβάλλει η χώρα μας να είναι μια σπουδαία χώρα», τόνισε και συνέχισε ,διαμηνύοντας πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να πολεμούν την τρομοκρατία, «Παραμένοντας πιστοί σε αυτές τις αξίες, τιμούμε την μνήμη εκείνων που χάσαμε και προστατεύουμε την ελεύθερη και ισχυρή χώρα μας.Δεν μπορούμε να παραδοθούμε σε αυτούς που θα μας διχάσουν, δεν μπορούμε να αντιδρούμε με τρόπους που βλάπτουν τον συνδετικό ιστό της κοινωνίας μας», κατέληξε.

Το άρθρο ΗΠΑ : Εκδηλώσεις μνήμης για το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτέμβρη εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα