Προανήγγειλε έσοδα από τη λίστα Λαγκάρντ ο υπουργός Οικονομικών

«Μην βιάζεστε, θα δείτε αποτελέσματα με την λίστα Λαγκάρντ». Με αυτά τα λόγια απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντησή του με τους οικονομικούς εισαγγελείς όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν αληθεύει ότι δεν έχει εισπραχθεί ένα ευρώ από την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ο κ. Στουρνάρας συναντήθηκε με τους οικονομικούς εισαγγελείς Παναγιώτη

Αθανασίου και Γιάννη Δραγάτση (ο κ. Γαληνός Μπρης απουσίαζε από τη συνάντηση) σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η συνεργασία και ο συντονισμός των κινήσεων της φορολογικής διοίκησης με την δικαιοσύνη προκειμένου να επιταχυνθεί ο έλεγχος σημαντικών υποθέσεων που δεν έχουν προχωρήσει όπως τα περίπου 2.000 πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και η διασταύρωση της προέλευσης των χρημάτων που τα τελευταία χρόνια βρήκαν στο εξωτερικό με εμβάσματα.

«Ποτέ δεν επαρκούν οι ελεγκτές για να ελέγξουμε όλες τις υποθέσεις», είπε ο κ. Στουρνάρας στους δημοσιογράφους. Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε επίσης, ότι ο θεσμός του μερικού φορολογικού ελέγχου θα επεκταθεί. Έτσι, η κυβέρνηση θα ξεκινήσει ελέγχους express με σκοπό να πατάξει τη φοροδιαφυγή και να φέρει έσοδα στα δημόσια ταμεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα