Πολυτεχνείο επεισόδια: Προσαγωγές ατόμων

Πολυτεχνείο επεισόδια: Σε προσαγωγές ατόμων έξω από το Πολυτεχνείο προχώρησαν οι Αρχές, πριν λίγη ώρα. Δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στον περίβολο του ιστορικού κτιρίου του Μετσοβίου και προσήγαγαν άτομα που είχαν μπει από νωρίς σήμερα το πρωί στο Πολυτεχνείου με στόχο να μείνουν εκεί, ενόψει της επετείου. Αστυνομικοί έκοψαν τα λουκέτα από την είσοδο στην οδό Στουρνάρη και δυνάμεις των ΜΑΤ περικύκλωσαν περίπου 40-50 αντιεξουσιαστές που είχαν μπει μέσα

στο ίδρυμα. Στον χώρο έχουν εισβάλει από την Παρασκευή περίπου 40 άτομα. Έως τώρα έχουν γίνει αρκετές προσαγωγές ατόμων τα οποία πρόκειται να οδηγηθούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σημειώνεται ότι στα σχέδια της ΕΛΑΣ ήταν να αποκλειστεί ο χώρος του Πολυτεχνείου από χτες το βράδυ, ενώ σε χτεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε να αναπτυχθούν περίπου 5.000 αστυνομικοί σε όλη την Αττική, να εμποδιστούν οι συγκεντρώσεις. Επίσης, θα επιτηρούνται τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, θα είναι παντού περιπολίες, ενώ θα υπάρξει συγκεκριμένο πρωτόκολλο για την κατάθεση στεφάνων με την τήρηση κανόνων για την προστασία από τον κορονοϊό.

Προσαγωγή δύο γυναικών που πήγαν να μοιράσουν τρόφιμα

Περίπου 50 άτομα βρέθηκαν σήμερα το πρωί, στον προαύλιο χώρου του ιστορικού κτηρίου του Πολυτεχνείου, όπου φώναξαν συνθήματα, καλώντας ταυτόχρονα τον κόσμο να εναντιωθεί στην απαγόρευση των τριήμερων εκδηλώσεων για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, καθώς και στην πορεία που πραγματοποιείται παραδοσιακά αυτές τις ημέρες. Στην περιοχή βρέθηκαν από νωρίς δυνάμεις των ΜΑΤ.

Μάλιστα η Αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές μπροστά από την είσοδο του Πολυτεχνείου. Οι γυναίκες αυτές προσπάθησαν να δώσουν τρόφιμα σε αυτούς που βρίσκονται μέσα στο ίδρυμα, έχοντας στην κατοχή τους δύο τσάντες με πράγματα. Οι αστυνομικοί τις σταμάτησαν και στη συνέχεια τις οδήγησαν στο περιπολικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα