Πολύπλευρες κινητοποιήσεις από την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Μεγαλώνει η κόντρα μεταξύ των εργαζομένων και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με φόντο τη «διαθεσιμότητα». Τα τελευταία γεγονότα έχουν εξοργίσει την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων  στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) που σημειώνει πως το υπουργείο «προσπαθεί με κάθε τρόπο να τρομοκρατήσει το δίκαιο και έντιμο αγώνα μας χρησιμοποιώντας τους μηχανισμούς καταστολής αλλά και την απειλή της παρέμβασης των Εισαγγελικών Αρχών όχι μόνο σε βάρος των εργαζομένων, αλλά και των αιρετών που βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων».

Για την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ

εκτός των καταλήψεων, προγραμματίζει 4ωρη Πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 3.00 το μεσημέρι έως τις 7.00 το βράδυ για την απογευματινή βάρδια.

Την ίδια μέρα στις 12.00 θα πραγματοποιηθούν μηχανοκίνητες πορείες διαμαρτυρίας.

Για το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στις 9.00 το πρωί, στην είσοδο των εγκαταστάσεων του Τηλεοπτικού Σταθμού MEGA CHANNEL, προκειμένου να εκφραστεί η έντονη διαμαρτυρία τους, προς τους δημοσιογράφους της εκπομπής MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ (Ι. Χασαπόπουλο και Μ. Αναγνωστάκη).

Τέλος, για τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου αποφασίστηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο έκτακτο συνέδριο Κ.Ε.Δ.Ε. στο Ξενοδοχείο «DIVANI CARAVEL» (Βασ. Αλεξάνδρου 2-Αθήνα), στις 10.00 το πρωί. Στόχος να σταλεί σε όλους το μήνυμα ότι «μόνο με κοινό μέτωπο εργαζομένων και αιρετών θα αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η οικονομική, λειτουργική και θεσμική κατάρρευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας, από τις 9.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα