ΟΙΕΛΕ: Τριήμερη απεργία κήρυξε στα εκπαιδευτήρια Παπαχαραλάμπους

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

Μετά από αίτημα των συναδέλφων μας στα Εκπαιδευτήρια «Παπαχαραλάμπους», το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ αποφάσισε, στη συνεδρίασή του της 23/11/2012, να κηρύξει τριήμερη απεργία στο Γυμνάσιο-Λύκειο των εκπαιδευτηρίων Παπαχαραλάμπους από την Δευτέρα 3/12/ 2012 έως και την Τετάρτη 5/12/2012, με αίτημα την άμεση καταβολή των οφειλομένων

αποδοχών των εκπαιδευτικών που αφορούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου και τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2012.

Η ιδιοκτησία των εκπαιδευτηρίων, παρά το γεγονός ότι με την απόφαση 6796/2012 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών υποχρεώθηκε να καταβάλει τις νόμιμες αποδοχές που οφείλονταν στους εκπαιδευτικούς, εξακολουθεί να μην πληρώνει τους συναδέλφους, οι οποίοι έχουν φτάσει στα όρια της απόγνωσης. Το πιο εξοργιστικό είναι πως, την ώρα που οι εκπαιδευτικοί και οι οικογένειές τους είναι αντιμέτωπες με το φάσμα της πείνας, οι ιδιοκτήτες προχωρούν ακάθεκτοι σε νέες επενδύσεις, εξοπλίζοντας καινούριο παιδικό σταθμό. Εντύπωση προκαλεί πως ο αρμόδιος Δ/ντης Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας που εποπτεύει το σχολείο, όχι μόνο δεν έχει παρέμβει για τη μη καταβολή των αποδοχών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, αλλά επιπλέον έχει παρανόμως εντάξει τους συναδέλφους σε βαθμούς και κλιμάκια, χωρίς να έχει υπάρξει διοικητική εντολή.

Η Ομοσπονδία και όλοι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί στηρίζουν τον αγώνα των συναδέλφων στα Εκπαιδευτήρια «Παπαχαραλάμπους» μέχρι την τελική δικαίωση.

Δείτε εδώ τη σχετική απόφαση του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ

Tags: ΟΙΕΛΕαπεργίαεκπαιδευτήριασυνάδελφοι Tweet
Keywords
Τυχαία Θέματα