«Πολύνεκρες συγκρούσεις» Κούρδων και σύρων ανταρτών

Τουλάχιστον 56 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη βορειανατολική Συρία, σε μάχες μεταξύ των ανταρτών της συριακής αντιπολίτευσης και ενόπλων μελών της κουρδικής μειονότητας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.Οι μάχες σημειώθηκαν στην πόλη Ρας Αλ Αΐν, στη βόρεια συριακή επαρχία Χαζάκα, με τους σύρους αντάρτες να χρησιμοποιούν άρματα μάχης και όλμους κατά των κουρδικών δυνάμεων.

Τα πρώτα επεισόδια ανάμεσα στους σύρους ,και τους Κούρδους αντάρτες ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη.

Η πίεση των ενόπλων δυνάμεων της αντιπολίτευσης, έδωσε τη δυνατότητα στην κουρδική μειονότητα,

η οποία αποτελεί το 10% του πληθυσμού της Συρίας, να δημιουργήσει κουρδικά σχολεία και πολιτιστικά κέντρα, καθώς επίσης και αστυνομία και πολιτοφυλακές.

Οι Κούρδοι ανησυχούν ότι οι κατά πλειοψηφία σουνίτες ισλαμιστές αντάρτες δεν θα σεβαστούν την αυτονομία της κουρδικής περιοχής, υπό τον έλεγχο της οποίας βρίσκεται μεγάλο μέρος του αποθέματος των 2,5 δισεκατομμυρίων βαρελιών αργού πετρελαίου της Συρίας.

Από την έναρξη της εμφύλιου πολέμου στη Συρία, που μετρά ήδη 22 μήνες, περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, 650.000 έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τη χώρα και πάνω από ένα εκατομμύριο έχουν μείνει άστεγοι στο εσωτερικό της Συρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα