Χαλάει από αύριο ο καιρός


Χαλάει και πάλι από αύριο ο καιρός, ενώ αναμένεται να σημειωθούν βροχές, καταιγίδες μέχρι και χιόνια στα ορεινά. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί έως και το Σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα:

Αραιές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοδυτικούς ανέμους ως 4 μποφόρ αναμένονται την Τετάρτη στην Αττική. Μετά το μεσημέρι θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με σποραδική συννεφιά και τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 11 βαθμούς κελσίου.

Αίθριος θα είναι ο καιρός

στη Θεσσαλονίκη όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς νοτιοδυτικοί ως 3 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με λίγα σύννεφα, και τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 9 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση αναμένονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι στα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινότερα τμήματα της βόρειας χώρας, ενώ τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις. Ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι 6 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 1 έως 14 βαθμούς στη Μακεδονία και τη Θράκη, από 6 έως 16 στη Δυτική Ελλάδα, από 3 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 13 έως 17 στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 17 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά τόπους έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία δε θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Νεφώσεις με βροχές θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα για την Παρασκευή. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νοτια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει κυρίως στα βόρεια.

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια αναμένονται το Σάββατο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στα βόρεια ενδέχεται να χιονίσει και σε πεδινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και σταδιακά από τα βόρεια επικράτηση βορειοανατολικών ανέμων έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση, ενώ το βράδυ και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Βροχή, χιονόνερο και νεφώσεις θα σημειωθούν την Κυριακή. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, στα ημιορεινά και ενδέχεται να χιονίσει και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Άνεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση. Το βράδυ και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός

Keywords
Τυχαία Θέματα