Πωλούσαν σκυλοτροφή από κρέας απειλούμενης φάλαινας

Τη διεθνή κατακραυγή έχει προκαλέσει η είδηση πως ιαπωνική εταιρεία πωλούσε μέσω ίντερνετ, σε μορφή πολυτελών σνάκ, σκυλοτροφή από κρέας απειλούμενης φάλαινας.

Όπως αποκάλυψαν μη κυβερνητικές οργανώσεις το διαδικτυακό κατάστημα Michinoku με έδρα το Τόκιο προμηθευόταν από ισλανδική εταιρεία το κρέας από πτεροφάλαινα του Βορείου Ατλαντικού, η οποία θεωρείται απειλούμενο είδος. Στη συνέχεια πωλούσε τα αποξηραμένα σνακ

προς 74 δολάρια το κιλό, σε συσκευασίες που έφεραν σαφή ένδειξη για την προέλευσή τους

«Κατά πάσα πιθανότητα, τα καταστήματα που πωλούν σκυλοτροφή από φάλαινες απευθύνονται σε ευκατάστατους Ιάπωνες που θέλουν να επιδείξουν τον πλούτο τους με διαφορετικό τρόπο», εκτιμά ο Νανάμι Κουρασάουα, εκτελεστικός διευθυντής της ιαπωνικής περιβαλλοντικής οργάνωσης IKAN. «Με τον ίδιο τρόπο, στην Ιαπωνία διατίθενται ζωοτροφές με πτερύγια καρχαρία ή φουά γκρα.»

Λίγες ώρες αφότου η IKAN και άλλες τέσσερις οργανώσεις εξέδωσαν καταδικαστική ανακοίνωση αξιώνοντας την απόσυρση των σνακ, το προϊόν «εξαφανίστηκε» από την ιστοσελίδα της Michinoku, αν και η πώλησή του στην Ιαπωνία είναι νόμιμη.

«Ίσως δεν είχα ιδέα για τη συζήτηση γύρω από τη φαλαινοθηρία, αλλά δεν αξίζει να πωλούμε το προϊόν εάν υπάρχει κίνδυνος να εξοργίσουμε κάποιους ανθρώπους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του ομίλου Τακούμα Κόνο.

Η κατανάλωση κρεάτος φάλαινας σε χώρες όπως η Ιαπωνία και η Ισλανδία είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει έντονα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παρότι η Ισλανδία αψηφά ανοιχτά το διεθνές μορατόριουμ φαλαινοθηρίας, η Ιαπωνία επιμένει ότι οι δραστηριότητές της έχουν ερευνητικό χαρακτήρα

Keywords
Τυχαία Θέματα