Πόλωση! Μετωπική Τσίπρα-Μητσοτάκη, διαξιφισμοί των πολιτικών αρχηγών

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σκληρή ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κοινοβούλιο κατά την οκτάωρη συνεδρίαση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Σε υψηλούς τόνους ο Τσίπρας

Ο Πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση τονίζοντας ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε μία διαρκή απόπειρα μιας μεταμοντέρνας μορφής μιντιακού πραξικοπήματος που έχει την απόλυτη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, εάν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων, εσείς είστε παιδί

της διαπλοκής, πείτε μας αν υπάρχει στη χώρα σκάνδαλο Siemens».

«Νομίζετε ότι εγώ θα φοβηθώ; Πιστεύετε ότι θα κάνω πίσω; Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την «τελευταία ελπίδα για να καθαρίσει ο τόπος από την κόπρο της διαπλοκής. Ανακαλύψατε τον Συριζαίο καναλάρχη. Αν θέλετε να μάθετε κάτι για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία να ρωτήστε τον στενό σας συνεργάτη τον κ. Θεοδωρικάκο που ήταν συνέταιρός του».

Ο κ.Τσίπρας δήλωσε για τις τηλεοπτικές άδειες πως «αυτοί οι ογκόλιθοι κλείστηκαν επί τρεις ημέρες στα καμαράκια και στάλθηκε το μήνυμα ότι εδώ υπάρχει ο νόμος. Και δεν θέλω να πω εκείνο που είχατε πει για νταβατζιλίκι. Το νταβατζιλίκι τελείωσε».

«Δεν απαντήσατε για την Siemens, όπως δεν απαντήσατε και για τον ‘Κήρυκα Χανίων’» είπε ο Πρωθυπουργός, κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας του να πάρει θέση σε σειρά ζητημάτων, όπως: Αν δωροδοκήθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από «το φίλο σας, τον κ. Χριστοφοράκο». Αν υπήρχε η «ταρίφα» του 2% προς τα δύο κόμματα. Αν είχε πολύχρονη φιλία (ο Κυρ. Μητσοτάκης) με τον κ. Χριστοφοράκο.

«Επίθεση» από τον Μητσοτάκη

Με σκληρά λόγια αναφέρθηκε στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαιτώντας εκλογές: «Δεν αξίζει στην χώρα μας να είστε ο πρωθυπουργός της».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκνευρίστηκε όταν ο Αλέξης Τσίπρας του απευθύνθηκε στον ενικό: «Γιατί τέτοιος εκνευρισμός; Τον ενικό σε εμένα να τον αφήσετε. Αυτές τις ψευτομαγκιές αλλού θα τις κάνετε. Τους ενικούς στους υπουργούς σας, όχι σε εμένα. Εγώ από αυτό το βήμα θα σας μιλάω στον πληθυντικό, εσείς μιλήστε όπως θέλετε στους υπουργούς σας».

«Αυτό που χαρακτήρισε την σημερινή σας παρουσία ήταν η χυδαιότητα του λόγου σας που είναι επιβεβαίωση της ενοχής σας και της πολιτικής σας κατάρρευσης. Οι πολίτες μας γνωρίζουν και είστε ο πιο ψεύτης και ο πιο ανίκανος πολιτικός της χώρας…Πολύ σύντομα θα είστε και ο νεότερος τέως πρωθυπουργός».

«Τώρα για πρώτη φορά γίνονται πλειστηριασμοί από το υπουργείο Οικονομικών, στις 19 Οκτωβρίου στον δήμο Ευόσμου βγαίνουν στο σφυρί 8 εργατικές κατοικίες. Αυτή είναι η δική σας κληρονομιά».

«Βέλη» Γεννηματά

Σφοδρή κριτική άσκησε προς τον πρωθυπουργό όμως και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά: «Δυστυχώς κ. Πρωθυπουργέ η χώρα σήμερα, όσο εμείς παρακολουθούμε αυτήν την απαράδεκτη συζήτηση βρέθηκε για άλλη μία φορά στο καναβάτσο. Το μήνυμα που στέλνουμε διεθνώς, ελπίζω να το έχετε αντιληφθεί σήμερα, λόγω της ανικανότητας και της ανεπάρκειας σας. Φοβάμαι και ανησυχώ ιδιαίτερα, διότι όσο εσείς επιλέγετε να δίνετε το βάρος σε στημένες κοκορομαχίες με τη ΝΔ η χώρα βαλτώνει και βουλιάζει».

Κριτική Κουτσούμπα

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία ήταν η στάση του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα που υπογράμμισε ότι «κάθε φορά που κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση νιώθουν την λαϊκή πίεση, τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση, καταφεύγουν στην αγαπημένη τους, όπως είπε, συνταγή τα σκάνδαλα και τη δήθεν πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής».

Κατά της κυβέρνησης ο Θεοδωράκης

Με την κυβέρνηση τα έβαλε και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του στη Βουλή: «Ήθελα να ρωτήσω πόσο σας στοίχισε σε λεφτά η προσπάθεια να βρωμίσετε το ποτάμι; Πόσα «μαύρα» λεφτά δώσατε σε αυτά τα τρολ, τους δήθεν αγανακτισμένους μπλόγκερ και κομματικούς δημοσιογράφους για να πετάνε λάσπη στο Ποτάμι; Ρίξατε τόνους λάσπης στην πρώτη και μοναδική προσπάθεια ανθρώπων, που δεν ανήκουν στα τζάκια της πολιτικής, που δεν έρχονται από τα κομματικά υπόγεια».

Η τοποθέτηση Καμμένου

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι «δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ από τράπεζα, δεν είμαστε υποχείριο κανενός, δε μας κρατάει κανείς. Είμαστε κυβέρνηση δυο κομμάτων που προέρχονται από διαφορετικούς χώρους αλλά έχουμε ένα κοινό σημείο που θα μας ενώνει έως τέλος. Δε μας κρατάει κανείς, δεν απειλούμαστε και δεν εκβιαζόμαστε από κανένα».

Εναντίον ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ο Λεβέντης

Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η Νέα Δημοκρατία βρέθηκαν στο στόχαστρο του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης που τους ζήτησε να επιδείξουν σοβαρότητα και να σταματήσουν «τις κορώνες και τις αψιμαχίες» καθώς όπως τόνισε «ο κόσμος δεν είναι πλέον ανώριμος όπως παλιά. Βλέπει ότι πάτε να τον φανατίσετε και τον χάνετε. Απορρίπτουν όλο το πολιτικό σύστημα».

Το άρθρο Πόλωση! Μετωπική Τσίπρα-Μητσοτάκη, διαξιφισμοί των πολιτικών αρχηγών εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα