Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ μέλος της συμμορίας με τα Καλάσνικοφ (Photos)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Λίγο πριν… γευματίσει σε ταβέρνα των Καλυβίων, είδε το σπίτι-κρησφύγετο όπου κρυβόταν, ζωσμένο από πάνοπλους αστυνομικούς.

Είχε φθάσει η ώρα σε έναν από τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς, μέλος αδίστακτης συμμορίας με τα καλάσνικοφ, τον Αλβανό Αραπάϊ, να περάσουν χειροπέδες.

Είχε καταδικαστεί ερήμην σε 35 χρόνια κάθειρξη για τη συμμετοχή του στη ληστρική συμμορία που σήκωνε με μοναδική ευκολία τα καλάσνικοφ κατά αστυνομικών

και ιδιωτών όταν οι κακοποιοί κινδύνευαν να εγκλωβιστούν.

Ο συγκεκριμένος κακοποιός μετείχε στη συμμορία με τα καλάσνικοφ, που είχε ανοίξει πυρ δύο φορές κατά αστυνομικών, όταν στη διάρκεια των ληστρικών επιδρομών, επιχείρησαν να τους σταματήσουν.

Την πρώτη, πεντακόσια μέτρα από τη ΓΑΔΑ, στην οδό Κεδρηνου, όταν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, θεώρησαν ύποπτους τους τρεις της συμμορίας και επιχείρησαν να τους ελέγξουν.

Δύο από τους κακοποιούς βγήκαν από το κλεμμένο όχημα, γονάτισαν, πήραν θέση βοής και κατά ριπάς πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών που γλίτωσαν από θαύμα.

Ώρα 10 το πρωί, η περιοχή θύμισε πεδίο μάχης καθώς οι αστυνομικοί καλύφθηκαν και ανταπέδωσαν κοιτάζοντας να μην τραυματιστούν διερχόμενοι ανύποπτοι πολίτες και οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν.

Τη δεύτερη όταν θρασύτατα σήκωσαν τα μεταλλικά ρολά κοσμηματοπωλείου στο Άργος και επιχείρησαν να αδειάσουν τις προθήκες.

Οι πρώτοι αστυνομικοί της τροχαίας που έφθασαν λόγω του συναγερμού γλίτωσαν από θαύμα καθώς οι σφαίρες από τα καλάσνικοφ πέρασαν πάνω από τα κεφάλια τους.

Περίπου την ίδια «εμπειρία» έζησαν και διερχόμενοι πολίτες στην περιοχή της Λούτσας, όταν μέλη της συμμορίας με καλάσνικοφ ακινητοποίησαν την ιδιοκτήτρια και άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα.

Στο στάδιο της διαφυγής διερχόμενοι επιχείρησαν να τους κλείσουν το δρόμο και οι ληστές πυροβολώντας κατάφεραν να διαφύγουν.

Ο συλληφθείς μαζί με συνεργούς του πήρε μέρος σε εισβολές σε κοσμηματοπωλεία, όπου οι δράστες έμπαιναν παριστάνοντας τους πελάτες και μετά κολλούσαν τις κάνες των όπλων στα κεφάλια ιδιοκτητών και υπαλλήλων.

Σε μια περίπτωση παραβίασαν νύχτα τράπεζα και έστησαν στο εσωτερικό ενέδρα περιμένοντας το πρωί τους πρώτους υπαλλήλους.

Δεν κατάφεραν ωστόσο να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι σκοπό είχαν την διάπραξη ενόπλων ληστειών σε κοσμηματοπωλεία, υποκαταστήματα Τραπεζών, καταστήματα , ακόμη και σε αρτοποιεία, σε διάφορες περιοχές της Αττικής καθώς και της περιφέρειας.

Δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους, είτε για εκφοβισμό των θυμάτων τους, είτε με ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον οποιουδήποτε παρεμπόδιζε την επίτευξη του σκοπού τους και κυρίως των αστυνομικών, προκειμένου να διαφύγουν, σε όσες περιπτώσεις καταδιώχθηκαν και εγκλωβίσθηκαν.

Σε περίπτωση καταδίωξης ή συμπλοκής με Αστυνομικούς ή σύλληψης κάποιου από τα μέλη της οργάνωσης, η ομάδα, είτε διέκοπτε προσωρινά τη δράση της, είτε διαφοροποιούσε την σύνθεση της, τον τρόπο δράσης, αλλά ακόμη και το είδος του στόχου, προκειμένου να καθίσταται δυσχερέστερος όχι μόνο ο εντοπισμός και η σύλληψη των μελών της οργάνωσης, αλλά ακόμη και η συσχέτιση των διαφόρων υποθέσεων.

Επίσης, σε περίπτωση χρήσης κάποιου όπλου, το απέσυραν και το αντικαθιστούσαν με κάποιο άλλο, έτσι ώστε να μην μπορεί να ταυτοποιηθεί και συσχετισθεί η δραστηριότητα της ομάδας.

Μετά από κάθε περίπτωση ένοπλης συμπλοκής με αστυνομικούς, διέφευγαν στην Αλβανία και επέστρεφαν μετά από αρκετό χρονικό διάστημα.

Από όσα βρέθηκαν μόνο στην κατοχή τους φαίνεται η «δύναμη» πυρός που διέθεταν.

*Ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου ΑΚ 47 KALASHNIKOV , με αναδιπλούμενο κοντάκιο, δύο γεμιστήρες ενωμένους με λευκή ταινία με 60 φυσίγγια*Ένα πυροβόλο αυτόματο όπλο, με γεμιστήρα με 20 φυσίγγια,*Ένα πιστόλι μάρκας Crvena Zastava 99, με γεμιστήρα με 13 φυσίγγια*Μια συσκευή ηλεκτρικής εκκενώσεως ( TAZER ),*Τέσσερις γεμιστήρες με συνολικά 121 φυσίγγια*Μία περούκα*Πέντε ζευγάρια γάντια.

Το άρθρο Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ μέλος της συμμορίας με τα Καλάσνικοφ (Photos) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα