Πολιτεία Χριστουγέννων Πτολεμαϊδα: Σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι

Σκηνικό βγαλμένο από νοσταλγικά Χριστούγεννα, με χιλιάδες μινιατούρες που εκτίθενται για πρώτη φορά και παραπέμπουν σε ένα πολύχρωμο παραμύθι, έστησε και φέτος στην είσοδο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα (Φιλίππου 9) ο Αντώνης Χατζημάγιογλου με τα 52 χιλιάδες λαμπιόνια να ρίχνουν άπλετο φως, ενώ αγαπημένες μελωδίες πλημμυρίζουν τον χώρο. Η καινούργια «Πολιτεία των Χριστουγέννων» με το αφράτο χιόνι να πέφτει συνεχώς, διαθέτει μικροσκοπικά καλόγουστα

ξενοδοχεία, εμπορικά καταστήματα με παιχνίδια και ενδύματα, μία   σοκολατοποιία, ζαχαρωτά,  πανέμορφες εκκλησίες, το σπίτι του Αι- Βασίλη μαζί με τη μητέρα, τη γιαγιά, και  τους βοηθούς του, τις  δύο πενταμελείς οικογένειες των Σμίθ και Γουόλτερ από την Τσεχία, ενώ στον ημιόροφο της οικοδομής εγκαταστάθηκαν το καρουζέλ και τα τρενάκια.

Τα αμέτρητα κομμάτια προέρχονται από διάφορες εκθέσεις σε πρωτεύουσες χωρών της  Ευρώπης τις οποίες επισκέπτεται παρακολουθώντας ταυτόχρονα και σχετικά σεμινάρια. Την επόμενη χρονιά, ύστερα από τρία χρόνια διακοπής λόγω της πανδημίας, ανοίγουν και πάλι οι εκθέσεις και τα σεμινάρια, επιστρέφουν οι διαγωνισμοί σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, με τον κ. Χατζημάγιογλου, μεταξύ άλλων συλλεκτών, να εκπροσωπεί τη χώρα μας και χορηγούς τις εταιρείες στις οποίες ανήκουν οι μακέτες. Σε ότι αφορά την καινούργια «Πολιτεία των Χριστουγέννων», στήθηκε σε δυόμισι περίπου μήνες και  η προσέλευση μικρών και μεγάλων, είναι καθημερινή.

Keywords
Τυχαία Θέματα