Πληθαίνουν οι φωνές που λένε «όχι» σε «κούρεμα» των χρεών της Ελλάδας

Δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, επεσήμανε ο επικεφαλής της Επιτροπής Προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής και στενός συνεργάτης της καγκελαρίου Μέρκελ, Νόρμπερτ Μπάρτλε, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας χρηματοδοτικής βοήθειας, εφόσον η Αθήνα πληροί τις προϋποθέσεις.

«Με ένα δεύτερο «κούρεμα» του χρέους δεν λύνονται τα προβλήματα της Ελλάδας.

Αντιθέτως», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπάρτλε σε συνέντευξή του στη γερμανική ιστοσελίδα της Wall Street Journal και υποστηρίζει έτσι «δίδεται η εντύπωση ότι αρκεί να είναι κανείς διστακτικός και αρκετά ανθεκτικός και τότε θα του διαγραφούν τα χρέη», ενώ η συνέπεια είναι νέα ελλείμματα.

Ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός τονίζει την ανάγκη «να εξαλειφθούν τα δομικά ελλείμματα και να γίνουν οι δομικές μεταρρυθμίσεις», επισημαίνοντας ότι «με «κούρεμα» του χρέους αφαιρείται αυτή η πίεση».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο επιπλέον χρηματοδοτικής ανάγκης για την Ελλάδα, ο κ. Μπάρτλε διευκρινίζει ότι δεν είναι δυνατό να προβλεφθεί από σήμερα και σημειώνει ότι η Αθήνα μπορεί να ελπίζει μόνο αν εκπληρώσει όλους τους όρους που έχουν τεθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα