Πέντε χρόνια από τη φονική πυρκαγιά στον Καρέα

Στις 22 Ιουλίου 2013 συμπληρώνονται 5 χρόνια από τη φονική πυρκαγιά στον Καρέα – μία από τις μεγαλύτερες στον Υμηττό – που άφησε πίσω της 4 νεκρούς – τρεις άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος- τους Δημήτρη Μαλούκο, Θεμιστοκλή Μαυραειδή και Αλέξανδρο Διαβολή- και έναν εθελοντή δασοπυροσβέστη από την Καισαριανή, τον 22χρονο Δημήτρη Καραμολέγκο.

Με αφορμή την επέτειο αυτή πραγματοποιείται εκδήλωση τη Δευτέρα (22/07) στο χώρο του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα (πρώην Δημ. Αναψυκτήριο «Λαμπηδόνα» - Άλσος Αγ.Τριάδας). Θα παρουσιαστεί διήγημα του Πάνου Τριγάζη με τίτλο:

«Τραγωδία στον Υμηττό» και θα μιλήσουν οι Κώστας Καλημέρης, Άκης Κατωπόδης (Δημ. Σύμβουλος Βύρωνα), Χρήστος Παναγιωτόπουλος (Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα), Νίκος Σφήκας (πρώην αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος), Γιάννης Σχίζας και ο Πάνος Τριγάζης.

Το μήνυμα της εκδήλωσης είναι η πρόσκληση σε εγρήγορση για την προστασία του Υμηττού, καθώς και η ενίσχυση του κινήματος των εθελοντών δασοπυροσβεστών και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα