Βαλίτσα χωρίς «κούρεμα» αλλά με νέα μέτρα

Στις αποσκευές του για Αθήνα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δε φέρνει «νέο κούρεμα ιδιωτών πιστωτών», όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος αλλά ένα νέο πρόγραμμα που θα αντικαταστήσει αυτό που θα ολοκληρωθεί το 2014.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος επιβεβαίωσε, πως στις συναντήσεις στην Αθήνα θα εξεταστεί

η διοχέτευση ρευστότητας στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την KfW.

Μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο RBB το πρωί της Πέμπτης, πριν φύγει για την Ελλάδα, ο Βόφλγκανγκ Σόιμπλε ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο νέο κουρέματος.

«Πριν από μερικά χρόνια συμφωνήσαμε σε πρόγραμμα για την Ελλάδα και υποστήριζα το κούρεμα, και θυμάμαι αρκετά καλά ποιος ήταν αντίθετος επειδή θα ανησυχούσε τις αγορές» είπε, δείχνοντας στο ΔΝΤ, το οποίο «δεν ήταν πολύ ενθουσιώδες», όπως είπε, και την ΕΚΤ, για την οποία σημείωσε πως είναι και πρέπει να παραμείνει ανεξάρτητη.

Επίσης, άφησε διάπλατα ανοικτό το ενδεχόμενο για νέο πρόγραμμα: «Δεν συζητά κανείς σοβαρά, όποιος καταλαβαίνει κάτι γύρω από την υπόθεση, κούρεμα στους ιδιώτες πιστωτές· πρόκειται όμως για την πιθανότητα να χρειαστεί η Ελλάδα με το τέλος του τρέχοντος προγράμματος το 2014 ένα περαιτέρω πρόγραμμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα