Παρίστανε τον αστυνομικό ο αδερφός Κασιδιάρη

Οι αποκαλύψεις για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής συνεχίζονται, καθώς μέρα με τη μέρα έρχονται στο φως ολοένα και περισσότερα ενοχοποιητικά στοιχεία για τη δράση της. Την Τετάρτη, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ με αφορμή φωτογραφία που εμφανίζει τον ανθυπολοχαγό των ειδικών

δυνάμεων Αλέξανδρο Κασιδιάρη, αδερφό του βουλευτή της ΧΑ, να χαιρετά ναζιστικά.

Την ίδια στιγμή, η «Καθημερινή» αποκαλύπτει υλικό που βρέθηκε στον υπολογιστή του Ηλία Κασιδιάρη, όπου ο αδελφός του, Αλέξανδρος, απεικονίζεται στην μπροστινή όψη πλαστής ταυτότητας. Πρόκειται για ένα αρχείο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή πλαστών εγγράφων.

Από την έκθεση που συνέταξε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι τα «επίμαχα» φωτογραφικά αρχεία εντοπίστηκαν αποθηκευμένα σε σκληρό δίσκο που βρέθηκε στην κατοχή του βουλευτή και πιθανόν ανήκει στον αδελφό του, Αλέξανδρο, καθώς η κωδική ονομασία του εγγεγραμμένου ιδιοκτήτη είναι «Αlex».

Κατά τη διερεύνηση του σκληρού εντοπίστηκαν φωτογραφικά αρχεία και με τις δυο όψεις ταυτοτήτων αστυνομικών. Σε ορισμένες από αυτές αναγράφονται τα στοιχεία «Αλέξανδρος Παπαστεργίου - αστυφύλακας» με ημερομηνία γέννησης 1987. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα στοιχεία δεν αντιστοιχούν σε πρόσωπο που υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία. Στην έκθεσή της η ΔΕΕ αναφέρει πως τα επίμαχα αρχεία (φέρουν κωδικούς «1.jpg» και «id ready 2.jpg») έχουν υποστεί επεξεργασία με το λογισμικό επεξεργασίας εικόνας «Photoshop».

Για την κατασκευή της πλαστής ταυτότητας χρησιμοποιήθηκε ως «μήτρα» η ταυτότητα 25χρονου που υπηρετεί στην ΕΛ.ΑΣ. ως αρχιφύλακας. Ο άνδρας με τα αρχικά Κ.Χ. δεν έχει δηλώσει απώλεια ταυτότητας, ενώ εκπροσωπεί την αστυνομία σε αγώνες κολύμβησης στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα