Παρέμβαση Λιου σε Ντάισελμπλουμ για το ελληνικό χρέος

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Συνεχίζουν τις παρεμβάσεις τους οι ΗΠΑ προκειμένου να διευθετηθεί το ευαίσθητο ζήτημα του ελληνικού χρέους. Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών συνατήθηκε με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Ιαπωνία και του ζήτησε να επιδείξουν οι Ευρωπαίοι πιο μεγάλη ευελιξία στις διαπραγματεύσεις για το χρέος της Ελλάδας.

Ο

Τζακ Λιου απηύθυνε έκκληση στους Ευρωπαίους να δείχνουν μεγαλύτερη ευελιξία ως προς το πώς θα καταστεί το ελληνικό χρέος σε έναν πιο βιώσιμο δρόμο.

Ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών

Η νέα παρέμβαση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης του Λιου με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο περιθώριο της Συνόδου των G7 στην Σεντάι της Ιαπωνίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος ενδιαφέρθηκε, επίσης, για την πρόοδο σε ότι αφορά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Τι είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ

Τις θέσεις του Ταμείου για ένα αξιόπιστο πρόγραμμα που θα έχει περισσότερο ρεαλιστικούς στόχους για τα πλεονάσματα καθώς και γενναία ρύθμιση χρέους επισήμανε, για άλλη μια φορά, ο εκπρόσωπος του Ταμείου λίγα 24ωρα πριν το Eurogroup.

Η Ελλάδα δεν είναι σε πρόγραμμα του ΔΝΤ, αλλά το Ταμείο παραμένει δεσμευμένο πλήρως στις συζητήσεις, είπε χαρακτηριστικά. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η όποια απόφαση για συμμετοχή του ΔΝΤ θα παρθεί από το Δ.Σ. του Ταμείου.

Το ΔΝΤ διαμήνυσε ότι: «Μπορεί να γίνει βιώσιμο το χρέος χωρίς κούρεμα, αλλά αυτό απαιτείται μεγάλες επιμηκύνσεις, μεγαλύτερη περίοδο χάριτος και χαμηλά επιτόκια. Υπάρχουν πολλές επιλογές για το πακέτο».

Ακόμη υπογράμμισε ότι να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% είναι εξαιρετικά φιλόδοξο όπως να διατηρηθεί για πολλά χρόνια επίσης, καθώς λίγες χώρες το έχουν καταφέρει: «Θα απαιτήσει μεγάλη λιτότητα και δεν θέλουμε περισσότερη λιτότητα για την Ελλάδα. Ειδικά δεν θέλουμε το βάρος να πέσει στους περισσότερο φτωχούς και ευάλωτους».

Το άρθρο Παρέμβαση Λιου σε Ντάισελμπλουμ για το ελληνικό χρέος εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα