Μυστήριο με το αεροσκάφος της EgyptAir–Το σενάριο τρομοκρατίας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Άφαντο παραμένει το αεροσκάφος της EgyptAir που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ τα ξημερώματα της Πέμπτης πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα, λίγο αφότου εισήλθε στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο. Άκαρπες αποδεικνύονται, μέχρι στιγμής, οι προσπάθειες εντοπισμού του.

Η ελληνική διάψευση

Η Ελλάδα διέψευσε τους αρχικούς αιγυπτιακούς ισχυρισμούς ότι τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν στη θάλασσα νότια της Κρήτης και της

Καρπάθου προέρχονται από το εξαφανισμένο αεροσκάφος.

Τη διάψευση έκανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, Αθανάσιος Μπίνης που ξεκαθάρισε στην ΕΡΤ ότι τα αντικείμενα που έχουν εντοπιστεί δεν ανήκουν σε αεροσκάφος.

«Διορθώνουμε το λάθος στην ανακάλυψη των συντριμμιών γιατί αυτό που αναγνωρίσαμε δεν ανήκει σε τμήμα του αεροσκάφους μας, οπότε η έρευνα και διάσωση συνεχίζονται», ανακοίνωσε στη συνέχεια στο CNN o αντιπρόεδρος της αιγυπτιακής εταιρείας, Αχμέτ Αντέλ.

Τα σενάρια για τρομοκρατικό χτύπημα

Σε θρίλερ εξελίσσεται και η αναζήτηση τα αιτιών της αεροπορικής τραγωδίας, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης.

Ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου, Σερίφ Φατχί, τόνισε χθες ότι το σενάριο τρομοκρατικής ενέργειας φαντάζει πιο πιθανό από αυτό της τεχνικής βλάβης.

Αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου που αναφέρει η «Wall Street Journal» υποστήριξε ότι το αμερικανικό δορυφορικό σύστημα υπέρυθρου εντοπισμού δεν ανίχνευσε σημάδια έκρηξης στην περιοχή.

Το Airbus 320 εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι – Κάιρο και μετέφερε 66 συνολικά άτομα, 56 επιβάτες, 7μελές πλήρωμα και τρία άτομα προσωπικό ασφαλείας.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι διέταξε το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας, το κέντρο έρευνας και διάσωσης του στρατού, το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εντοπιστούν τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η αιγυπτιακή προεδρία, ο κ. Σίσι δίνει ταυτόχρονα εντολή σε μια επιτροπή έρευνας που συνέστησε το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας να αρχίσει αμέσως να ερευνά τα αίτια της εξαφάνισης του Airbus των Αιγυπτιακών Αερογραμμών.

Σε ένδειξη πένθους αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση των ηγετών της ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς, όπως ανακοίνωσε Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Το άρθρο Μυστήριο με το αεροσκάφος της EgyptAir–Το σενάριο τρομοκρατίας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα