Παπανδρέου: Εγκληματική η πολιτική των κυβερνήσεων Καραμανλή

Το είπε και το κάνει πράξη μέχρι στιγμής ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, πως θα παίρνει θέση για όλα από εδώ και πέρα. Έτσι, για ακόμη μια φορά το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι ότι

«διαπράχθησαν σημαντικά λάθη στην κατάρτιση του πρώτου Μνημονίου», όπου βάλλει κατά των κυβερνήσεων Καραμανλή και των ευρωπαίων εταίρων για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας.

«Όταν μίλησε με ευθύτητα για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και τώρα, που γίνεται λόγος για αλλοίωση των στοιχείων, οι εγχώριοι σχολιαστές, αλλά και όσοι είχαν την ευθύνη για τον εκτροχιασμό της οικονομίας επιρρίπτουν τις ευθύνες στον κ. Παπανδρέου. Ας σταθεροποιηθούν κάπου, γιατί δεν γίνονται και τα δύο μαζί και καλύτερη και χειρότερη εικόνα της οικονομίας ταυτόχρονα. Και ζητείται από όλους να προσδιορίσουν επιτέλους την ευθύνη της κυβέρνησης Παπανδρέου και να πουν πως τη θέλουν, έτσι ή αλλιώς, να καταλήξουν και να μας ενημερώσουν», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση του ο πρώην Πρωθυπουργός αναφέρει επίσης ότι «μίλησε από την πρώτη στιγμή όπως είχε χρέος έναντι της χώρας και του Ελληνικού λαού, για την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ότι το δημοσιονομικό πρόβλημα δεν είναι παρά μόνο η κορυφή του παγόβουνου».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «ακριβώς επειδή πίστευε ότι το δημοσιονομικό πρόβλημα δεν ήταν παρά το αποτέλεσμα μιας γενικότερης κρίσης, ζήτησε από τους εταίρους μας πολιτική στήριξη και χρόνο, προκειμένου παράλληλα με την αναγκαία δημοσιονομική υπευθυνότητα που έπρεπε να ακολουθήσει η χώρα, να κάνει αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θα αντιμετωπίζουν τις αιτίες του προβλήματος. Έτσι, και τη βίαιη λιτότητα θα είχαμε αποφύγει και το μνημόνιο και προσθέτως, θα υπήρχε το κατάλληλο περιβάλλον για να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις».

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρει, τέλος, ότι «όλοι μαζί, και εμείς και οι εταίροι μας, μάθαμε τα πραγματικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας στα τέλη του 2010. Τότε αποκαλύφθηκε ότι, τελικώς, το έλλειμμα ούτε 6% ήταν, ούτε 12,5% ήταν, αλλά 15,6%» .

Keywords
Τυχαία Θέματα