Πλήγμα στο χώρο της τέχνης: Αναστέλλει την λειτουργία του το θέατρο «Πόρτα»- Τι λέει η Ξένια Καλογεροπούλου

Αναστέλλει τουλάχιστον για την επόμενη σεζόν τη λειτουργία του το θέατρο «Πόρτα», που εδώ και τέσσερις δεκαετίες στέγασε το καλλιτεχνικό όραμα της Ξένιας Καλογεροπούλου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη μοναδική της παιδική σκηνή, τη «Μικρή Πόρτα».

«Θα το κλείσουμε για ένα χρόνο για να πάρουμε κουράγιο», αναφέρει σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ξένια Καλογεροπούλου και υποστηρίζει πως «επειδή πια το θέατρο

για παιδιά έχει γίνει κάπως περίεργο, με όλα αυτά τα θεάματα, θέλουμε να το ψάξουμε πριν ξαναξεκινήσουμε».

Οι λόγοι που οδήγησαν στο να μπει προσωρινά λουκέτο στο θέατρο- σύμφωνα με την ηθοποιό- είναι «και οικονομικοί».

Παίρναμε επιχορήγηση επί σειρά ετών και τώρα δεν παίρνουμε πια. Είχαμε συνηθίσει να κάνουμε τη δουλειά μας «ακριβά», ν” ανεβάζουμε απαιτητικές παραγωγές, να πληρώνουμε καλά και να κάνουμε αυτό που πιστεύουμε. Πέσαμε έξω σίγουρα. Ελπίζω να καταφέρουμε ν” ανοίξουμε σύντομα, αφού πρώτα το ψάξουμε ώστε να είμαστε πιο σίγουροι για κάποια καινούρια πράγματα.

Ωστόσο, το κοινό θα έχει την ευκαιρία ν” απολαύσει την Ξένια Καλογεροπούλου στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Η ηθοποιός θα συμμετέχει στο έργο «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε» του Λουίτζι Πιραντέλο, σε σκηνοθεσία του νεότατου Δημήτρη Καραντζά, ο οποίος έχει ήδη σκηνοθετήσει στο παρελθόν στη «Μικρή Πόρτα».

Keywords
Τυχαία Θέματα