ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Το ντέρμπι που θα κρίνει πολλά

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Η 23η αγωνιστική της Super League περιλαμβάνει ντέρμπι το οποίο κρίνει πολλά, τόσο για την πορεία του φετινού πρωταθλήματος, όσο και για τις εξελίξεις στις δύο ομάδες.

Στη Θεσσαλονίκη, λοιπόν, θα παιχτεί σήμερα στις 19:30 το ματς ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.

Οι

γηπεδούχοι, βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 52 βαθμούς, μόλις δύο μπροστά από τη δεύτερη ΑΕΚ και κυνηγούν το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά το μακρινό 1985.

Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» διανύουν μία από τις χειρότερες σεζόν των τελευταίων ετών, καθώς βρίσκονται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, 6 βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ και βλέπουν τον 8ο σερί τίτλο τους να απομακρύνεται.

Εάν οι Πειραιώτες θέλουν να βγάλουν αντίδραση, τότε αυτή είναι η ευκαιρία τους για να το κάνουν, ενώ από την άλλη, οι ποδοσφαιριστές του «δικεφάλου του Βορρά» θέλουν να αποδείξουν πως ανέβηκαν στην κορυφή για να παραμείνουν εκεί.

Παράλληλα, μια ενδεχόμενη νίκη θα τους τονώσει την ψυχολογία ακόμα περισσότερο για τη συνέχεια.

Οι «μελανόλευκοι», άλλωστε, έχουν την προϊστορία με το μέρος τους, καθώς από το 1959 (δημιουργία της Α’ Εθνικής κατηγορίας) και μετά, μετρούν 30 νίκες στην Τούμπα, 15 αγώνες έχουν λήξει ισόπαλοι, ενώ ο Ολυμπιακός έχει φύγει 14 φορές με το «διπλό» στις αποσκευές του.

Μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης θα παίξουν και οι οπαδοί οι οποίοι αναμένεται να γεμίσουν το στάδιο της Τούμπας και να δημιουργήσουν «καυτή» ατμόσφαιρα για άλλη μια φορά.

Για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αποτελεί μεγάλο στοίχημα να μην γίνει το παραμικρό, καθώς σε περίπτωση επεισοδίων υπάρχει και η πιθανότητα αφαίρεσης βαθμών η οποία θα κατεβάσει τα τεντωμένα χέρια του συλλόγου από το τρόπαιο.

Άρα, ελπίζουν ο κόσμος να μην αποδειχθεί «όπλο» το οποίο μπορεί να εκπυρσοκροτήσει.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός θα είναι πλήρης παρά το γεγονός πως Φορτούνης, Οτζίτζα, Σισέ, ακολούθησαν μέρος της προπόνησης και ατομικό πρόγραμμα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, ενώ ο Όσκαρ Γκαρθία δεν έχει «ανοίξει τα χαρτιά» του σχετικά με τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει.

Στον αντίποδα, ο Δημήτρης Πέλκας και ο Τζάλμα Κάμπος συμπεριλήφθησαν στην αποστολή παρά το γεγονός πως δεν ήταν σίγουρα διαθέσιμοι όλη την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, μίλησε στους ποδοσφαιριστές του και τούς ζήτησε να βγάλουν πάθος στο γήπεδο αλλά και ηρεμία ταυτόχρονα, ενώ φαίνεται πως έχει καταλήξει στην ενδεκάδα.

Ως βασικοί αναμένεται να ξεκινήσουν οι Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Μαουρίσιο.

Μία θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί ο Κάνιας και ο Σάχοφ, ενώ ανάλογα με την κατάσταση του Πέλκα θα παίξει ο Μακ αντί του Λημνιού και ο Πρίγιοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Το άρθρο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Το ντέρμπι που θα κρίνει πολλά εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα