Ιντέγιε: «Γι’αυτό έφυγα από τον Ολυμπιακό»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Δεν ήθελε να φύγει από τον Ολυμπιακό και να πάει στην Κίνα ο Μπράουν Ιντέγιε, όμως, αναγκάστηκε να το κάνει ώστε να βοηθήσει οικονομικά την πειραϊκή ομάδα, που πήρε τότε 12.000.000€ από αυτή τη μεταγραφή.

Αυτό υποστηρίζει ο Νιγηριανός επιθετικός με δηλώσεις του στην ισπανική εφημερίδα «As».

Ο Ιντέγιε πλέον αγωνίζεται στην Μάλαγα και αναφερόμενος στην μεταγραφή

του στην Κίνα, ακριβώς πριν από ένα χρόνο, είπε μεταξύ άλλων:

«Στην Κίνα όλα είναι διαφορετικά, η γλώσσα, το φαγητό, η ζωή. Πήγα στην Tιανζίν Τέντα γιατί ο Ολυμπιακός είχε οικονομικές δυσκολίες και χρειαζόταν χρήματα. Έτσι έπρεπε να το αποδεχτώ. Εκεί όπου το χάρηκα περισσότερο και ήταν πιο εύκολα είναι στον Ολυμπιακό. Τότε όλα έγιναν γρήγορα για μένα. Ξεκίνησα και να βάζω γκολ νωρίς, είχα την υποστήριξη των παικτών, των φιλάθλων, του προέδρου. Η πιο δύσκολη εμπειρία μου ήταν στην Κίνα. Εκεί μπορούν να παίξουν μόνο τρεις ξένοι παίκτες. Αυτό το δυσκολεύει πολύ».

Στη συνέχεια τόνισε:

«Δεν ήταν εύκολο στην Κίνα. Ήμουν οκτώ ή εννιά μήνες χωρίς να παίζω. Η κινεζική είναι μια δύσκολη γλώσσα για μένα. Είναι μια χώρα με διαφορετική κουλτούρα. Κάποια στιγμή μίλησα με τον προπονητή της Τιανζίν, Ούλι Στίλικε, για να δω τι θα γίνει. Τότε ο ιδιοκτήτης θύμωσε και με έθεσαν εκτός ομάδας.

Ήταν μια δύσκολη κατάσταση. Έτσι, όταν προέκυψε το ενδιαφέρον της Μάλαγα, δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή την κατάταξή της, γιατί μου έλειπε το ποδόσφαιρο οκτώ μήνες. Είχα προτάσεις κι από άλλες ομάδες, από τη Λεβάντε, τη Λας Πάλμας, την Αλαβές, δύο ομάδες από τη Γερμανία, ομάδες της Τουρκίας, τέσσερις ομάδες της Κίνας, αλλά εκεί δεν θα πήγαινα. Αλλά και από την Ελλάδα ήθελαν να επιστρέψω».

Το άρθρο Ιντέγιε: «Γι’αυτό έφυγα από τον Ολυμπιακό» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
integie
Τυχαία Θέματα