Πάνω από 40 τα κρούσματα του ιού του δυτικού Νείλου

Οι περιπτώσεις κρούσματος του ιού του δυτικού Νείλου ξεπέρασαν τις 40 στην Ελλάδα και στην πλειοψηφία τους είναι σοβαρά περιστατικά, όπως εγκεφαλίτιδες και μηνιγγίτιδες. Η τελευταία έκθεση του ‘Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.)’ δείχνει ότι 3 στους 4 ασθενείς, οι οποίοι μολύνθηκαν με τον ιό των κουνουπιών εκδήλωσαν λοίμωξη στο κεντρικό νευρικό σύστημα του οργανισμού τους. Σε 10 περιπτώσεις αναφέρθηκε συμπτωματολογία γρίπης. Οι ηλικίες των ασθενών κυμαίνονται από 23 έως 87 έτη και

ως τώρα έχουν καταγραφεί δύο θάνατοι ασθενών.

Σύμφωνα με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. η κύρια εστία του ιού είναι η νότια Αττική, με το Παλαιό Φάληρο να κατέχει τον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων σοβαρών κρουσμάτων(10) και ακολουθούν ο Άλιμος (4), το Ελληνικό (3) και η Καλλιθέα (2). Μεμονωμένοι ασθενείς έχουν εντοπιστεί επίσης στην Κύμη Ευβοίας, τη Νάουσα Ημαθίας, τη Σάμο και τη Θεσσαλονίκη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το ‘Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ)’ προχώρησε στον αποκλεισμό των αιμοδοτών, οι οποίοι προέρχονται από 16 περιοχές της χώρας, προκειμένου να προφυλαχθούν οι μεταγγίσεις αίματος από τον ιό του δυτικού Νείλου. Πρόκειται για κάτωθι περιοχές: Παλαιό Φάληρο, Άγιος Δημήτριος, Αργυρούπολη – Ελληνικό, Άλιμος, Ηλιούπολη, Γλυφάδα, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Μοσχάτο, Μαρούσι, Χαλάνδρι και 2ο δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Αθηναίων (Νέος Κόσμος, Κυνοσάργους, Μετς, Παγκράτι και Άγιος Ιωάννης – Γούβα). Επίσης, οι αιμοληψίες απαγορεύονται στις περιοχές Κύμη – Αλιβέρι Ευβοίας, Σάμος, Ηρωϊκή Πόλη Νάουσας Ημαθίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα