Παιδικό θέατρο: «Η τελεία»

Από την Ηρώ Μητρούτσικου

Το ολοκαίνουριο Skrow Theater του Βασίλη Μαυρογεωργίου απέκτησε και παιδική σκηνή!

Η παράσταση που είχε παιχτεί με επιτυχία πριν δύο χρονιές στο bios, προσελκύοντας πάνω από 3.000 μικρούς θεατές, επιστρέφει τώρα, σε αυτόν τον νέο χώρο, με τους ίδιους ταλαντούχους συντελεστές (εκτός απο τον έναν ανδρικό ρόλο), για να γεμίσει τα μικρά παιδιά με χαρά και κουράγιο!

Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Δημήτρης Μπογδάνος, εμπνεύστηκε και έγραψε αυτό το θεατρικό

έργο, από ένα κεφάλαιο του ομώνυμου παιδικού βιβλίου του Πήτερ Ρέυνολντς (εκδόσεις Αίσωπος). Πρόκειται για ένα σύγχρονο παραμύθι ή για την ακρίβεια μία σύγχρονη ιστορία ενός κοριτσιού που φοβάται να ζωγραφίσει! Το παραμύθι έχει αποσπάσει σημαντικά εκδοτικά και παιδαγωγικά βραβεία.

Η Λία είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι, χωρίς προβλήματα, εκτός από ένα! Με λίγη ενθάρρυνση, όμως, και ένα κολπάκι, θα καταφέρνει να νικήσει τους φόβους της και να κατακτήσει την αυτοπεποίθησή της. Όλα ξεκινούν όταν η δασκάλα της την προτρέπει να μην αφήνει συνέχεια το χαρτί της λευκό στο μάθημα της ζωγραφικής, αλλά να κάνει κάτι…«έστω μια γραμμή, μία τελεία!». Κι όταν η Λία τολμήσει, θα γεμίσει τον κόσμο χρωματιστές τέλειες τελείες και, στο τέλος, θα πάρει μέρος και στην έκθεση ζωγραφικής του σχολείου!

Το αποτέλεσμα είναι μια παράσταση με πολύ χρώμα, πολύ μουσική, ακόμα πιο πολύ τραγούδι, και κυρίως απίστευτη χαρά. Χρωματιστά κουστούμια, λιτά σκηνικά, και, κυρίως, άπειρα και πολύ ενδιαφέροντα σκηνικά αντικείμενα (Λ.Κοντογιώργη, Μ.Παγκάκη).

Η σκηνή μεταμορφώνεται σε μα ολόκληρη σχολική τάξη, τεράστιες τέμπερες εμφανίζονται, ακόμα πιο τεράστιες ξύστρες, σχολικές τσάντες μετατρέπονται σε θρανία, ένα ολόκληρο σχολικό λεωφορείο γεμάτο τραγούδι, κινούμενες προβολές στο background και τοίχοι που μιλάνε (ή έστω ακούνε, γιατί και οι τοίχοι έχουν αυτιά!).

Τέσσερις ταλαντούχοι ηθοποιοί (Ε.Δόβελου, Ν.Καλημερατζή, Α.Μαρίνου, Γ.Φλωράτος), συνέχεια επί σκηνής, εναλλάσουν άπειρους ρόλους, υποδύονται όλους τους συμμαθητές της Λίας, και όχι μόνο.... τρέχουν, τραγουδούν, χορεύουν, αλλάζουν κουστούμια, προφορές (!) και μεταφέρουν όλη τους την ενέργεια στο λιλιπούτειο κοινό!

Η “Τελεία” παρακινεί, εμπνέει και υπενθυμίζει ότι η τόλμη κι η αυθεντικότητα είναι όπλα που διαθέτει ο καθένας, αρκεί να μη φοβάται να αφήσει το σημάδι του και φυσικά…να βάλει σε αυτό την υπογραφή του!

Μια μουσική παράσταση με χιούμορ και σουρεαλισμό, για παιδιά ηλικίας περίπου 5-10 χρονών, αλλά όχι μόνο! Εγώ, πάντως, όχι απλά διασκέδασα, αλλά συγκινήθηκα κιόλας....

Κάθε Κυριακή 11.30 & 15.00 (και καθημερινές για σχολεία)

Skrow Theater

Αρχελάου 5, Παγκράτι (metro Ευαγγελισμός) 210 7235842

www.skrowtheater.com

Keywords
Τυχαία Θέματα