Όταν ο Γιώργος Φουντούλης πόζαρε ντυμένος χρυσαυγίτης

Σε κλίμα συγκίνησης και χωρίς την παρουσία βουλευτών ή κομματικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, τελέστηκαν χθες οι κηδείες των δύο νεαρών, που δολοφονήθηκαν την περασμένη Παρασκευή, έξω από τα γραφεία της οργάνωσης στο Ηράκλειο Αττικής.

Το «όχι» του πατέρα

Παρά το γεγονός ότι ο δολοφονηθείς Γιώργος Φουντούλης ήταν εγγεγραμμένο μέλος της Χρυσής Αυγής

και ελάμβανε μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις ντυμένος με τον χαρακτηριστικό τρόπο, η οικογένειά του κρατά σαφείς αποστάσεις από τη Χρυσή Αυγή.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου νεαρού, Λάμπρος Φουντούλης, με το κείμενο που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, έστειλε μήνυμα σε πολλαπλούς αποδέκτες. Κυρίως, όμως, απευθυνόταν στους βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος, ζητώντας τους να μην παραβρεθούν στην κηδεία του παιδιού του. Γράφοντας χαρακτηριστικά ότι δεν θέλουν αίμα, ούτε τιμή στην κηδεία, αναφέρθηκε εμμέσως στο γνωστό σύνθημα «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή», αφήνοντας έτσι αιχμές για το κόμμα.

Μάλιστα, μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από το χέρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά και ύστερα από τις συλλήψεις του αρχηγού και των βουλευτών, ο πατέρας του 27χρονου είχε κάνει ακόμη μία ανάρτηση στο Facebook, με την οποία έδειχνε τη δυσαρέσκειά του για τη Χρυσή Αυγή.

Είχε δημοσιεύσει κείμενο από την ιστοσελίδα του γνωστού blogger «Πιτσιρίκου», το οποίο είχε τίτλο «Πάνω που σοβάρευε». Με αφορμή τη σύλληψη του Νίκου Μιχαλολιάκου, το άρθρο επεσήμαινε ότι εξεπλάγησαν όλοι με τις κατηγορίες περί εγκληματικής οργάνωσης και ότι οι Αρχές νόμιζαν πως οι χρυσαυγίτες είναι πρόσκοποι, ενώ όλοι γνώριζαν για το πραγματικό εγκληματικό πρόσωπο του φασιστικού κόμματος, το οποίο «βόλευε» -πάντα κατά τον συντάκτη- και την κυβέρνηση. Απλά κανείς δεν γνώριζε τότε ποιος έγραφε...

Keywords
Τυχαία Θέματα