Σκάνδαλο ''μεγατόνων'' στον Οίκο Ναύτου

‘’Πάρτυ’’ εκατομμυρίων φαίνεται πως έκαναν οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Οίκου Ναύτου, που συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω. Οι τέσσερις συνελήφθησαν να παραλαμβάνουν 205.000 ευρώ από ιδιοκτήτη κλινικής.

Σύμφωνα με τις Αρχές, το ποσό είσπραξης έφθανε το 1 εκατομμύριο ευρώ με πλαστά παραστατικά από τον κλινικάρχη για ιατρικές υπηρεσίες που παρείχε στον οίκο του Ναύτου οι οποίες δεν υφίστανται.

Η υπόθεση έφτασε στις αρχές μετά από καταγγελία του κλινικάρχη, οποίος κατά την προανακριτική του κατάθεση, υποστηρίζει ότι πριν καν ολοκληρωθεί η «κομπίνα» οργάνωναν την επόμενη:

«Αυτοί

όπως μπήκαν στο γραφείο μου ξεκίνησαν μία συζήτηση για να πληρωθώ εκ νέου χρήματα από ταμεία για τα οποία έχω ήδη πληρωθεί (ληξιπρόθεσμα χρέη) δηλαδή να "ξεκινήσουμε" ακόμα μία παράνομη πληρωμή όπως η προηγούμενη», φέρεται να υποστηρίζει ο κλινικάρχης, προσθέτοντας: «Τους ενημέρωσα πως το μόνο ταμείο από το οποίο έχω εισπράξει χρήματα είναι το ταμείο του Δημοσίου (ΟΠΑΔ). Τότε ο Σ. Γκ. με ρώτησε ποιο ήταν το ποσό της προηγούμενής μου πληρωμής. Του απάντησα περίπου 1,3 εκατομμύριο και εκείνος κάνοντας σχετικό μορφασμό μου έδειξε ότι ενθουσιάστηκε με το ύψος του ποσού. Μου είπε ότι θα μιλήσει με κάποιους ανθρώπους και ότι υπάρχει καλή πιθανότητα να πληρωθώ εκ νέου για τις οφειλές που είχα πληρωθεί ήδη από το ταμείο».

Μάλιστα, καταθέτει πως την παραμονή του ραντεβού η κατηγορούμενη Τζ. κάλεσε τον κλινικάρχη δύο φορές στο τηλέφωνο, ενώ δέχθηκε τηλεφώνημα και από τον Σ. Γκ., καθώς φοβόντουσαν μήπως υπαναχωρήσει και δεν τους δώσει το μερίδιό τους, όπως του είχαν ζητήσει.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, και κάποιες τηλεφωνικές συνομιλίες στις οποίες κατηγορούμενη επικαλείται ακόμη και διασυνδέσεις με πολιτικά πρόσωπα και υπουργικά γραφεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα