«Παγωμάρα» στην κυβέρνηση για το αποτέλεσμα στις εκλογές των ΗΠΑ!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση τις εξελίξεις στις εκλογές των ΗΠΑ καθώς το Μέγαρο Μαξίμου στηρίζει τις ελπίδες του για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους της χώρας μας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Η Ελλάδα πόνταρε στη Χίλαρι Κλίντον με την Ελληνοαμερικανική κοινότητα να έχει εκφράσει με δυναμισμό την υποστήριξή

της στην υποψηφιότητα της.

Η ανατροπή των ελληνικών σχεδίων

Η Αθήνα δεν έχει διαύλους επικοινωνίας με το στρατόπεδο του Ντόναλντ Τραμπ καθώς είχε βασίσει όλη τη στρατηγική της στην επικράτηση της υποψηφίου των Δημοκρατικών και τη συνέχιση της πολιτικής Ομπάμα στο θέμα του χρέους. Όλα τώρα ανατρέπονται από την επικράτηση του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων με αποτέλεσμα να επικρατεί… παγωμάρα στους Έλληνες κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Οι εκτιμήσεις του υπουργείου Εξωτερικών

Οι αναλύσεις στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έδιναν νικήτρια τη Χίλαρι Κλίντον όπως άλλωστε και οι περισσότερες δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ. Έτσι οι αναφορές που διάβαζε ο πρωθυπουργός εμφάνιζαν τη Χίλαρι Κλίντον να έχει σίγουρη την προεδρία των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτός ήταν και ο λόγος που η Αθήνα είχε επενδύσει επικοινωνιακά στην επίσκεψη στην ελληνική πρωτεύουσα του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.

Τώρα ίσως η ελληνική κυβέρνηση να βρεθεί σε αμήχανη θέση στην περίπτωση που ο Μπαράκ Ομπάμα θελήσει με φόντο την Ακρόπολη να στείλει μήνυμα κατά τα όσα πρεσβεύει ο Ντόναλντ Τραμπ. Η Ελλάδα θέλοντας και μη δεν έχει άλλη επιλογή παρά της συνεργασίας με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση που θα προκύψει.

Χαρακτηριστικό της ατζέντας του Ντόναλντ Τραμπ είναι πως δεν έχει αναφερθεί κατά την προεκλογική του εκστρατεία στο χρέος τρίτων χωρών. Ο κ.Τραμπ δείχνει να μην του απασχολούν τέτοιου είδους ζητήματα με ότι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα μας που περίμενε την αμερικανική στήριξε για το θέμα της διευθέτησης του χρέους.

Το άρθρο «Παγωμάρα» στην κυβέρνηση για το αποτέλεσμα στις εκλογές των ΗΠΑ! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα