«Τυφώνας» Τραμπ χτυπάει τις αγορές-«Καταποντίζεται» το δολάριο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το ισχυρό ενδεχόμενο επικράτησης στις αμερικανικές εκλογές του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τράμπ παρά τις αντίθετες προβλέψεις, προκαλεί ισχυρό σοκ στις αγορές σε όλο τον κόσμο. Σε αυτό το πλαίσιο, οι οικονομικές παρενέργειες από το πολιτικό γεγονός της πιθανής εκλογής Τραμπ, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σοβαρές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.

«Καταποντίζεται» το δολάριο

Σύμφωνα με τις

εκτιμήσεις οι ασιατικές αγορές αναμένεται να υποστούν ισχυρό πλήγμα, ενώ ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei υποχωρεί κατά 5%, ενώ καταγράφεται μεγάλη πτώση του δολαρίου, την στιγμή που οι αγορές συναλλάγματος υπόκεινται τεράστιες πιέσεις.

Με την πάροδο του χρόνου, που φέρνει όλο και πιο κοντά την εκλογική επικράτηση του Τράμπ οι αγορές σε διεθνές επίπεδο αντιδρούν με νευρικότητα ενώ οι αναταράξεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες είναι ισχυρές με πρώτη αντίδραση αυτή του πέσο του Μεξικού που από το πρωί έχει υποχωρήσει κατά 10%. Παράλληλα οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν πτώση στις ασιατικές αγορές με την τιμή του βαρελιού να φθάνει στα 45 δολάρια το βαρέλι, ενώ οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου κατέγραψαν μείωση κατά 2,8% προσεγγίζοντας τα 43,70 δολάρια το βαρέλι.

Ταυτόχρονα η διάψευση των εκτιμήσεων περί επικράτησης της Χίλαρι Κλίντον , προκάλεσε σοκ στον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones, ενώ «καταποντίζεται» το δολάριο, καθώς με τα πρώτα στοιχεία το δολάριο υποχωρεί κατά 3,5% έναντι του γεν στα 101,94, ενώ υποχωρεί και έναντι του ευρώ κατά 1,8% και έναντι του ελβετικού φράγκου κατά 2%.Πρόκειται για τεράστιο πολιτικό και οικονομικό σοκ που μπορεί να συγκριθεί με το Brexit, δημιουργώντας ένα ωστικό κύμα που ενδέχεται να προκαλέσει ισχυρές αναταράξεις στην ήδη εύθραυστη παγκόσμια οικονομία.

Εξάλλου η στενή διασύνδεση των οικονομιών μεταξύ τους σε διεθνές επίπεδο και η αυτονόητη δεσπόζουσα θέση της αμερικανικής οικονομίας, εκτιμάται από οικονομικούς αναλυτές πως θα οδηγήσει σε κατακλυσμιαίες αλλαγές στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη.

Το άρθρο «Τυφώνας» Τραμπ χτυπάει τις αγορές-«Καταποντίζεται» το δολάριο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα