Πάγκαλος: Ο Σημίτης νομίζει ότι τα έκανε όλα καλά

Το συμπόσιο για την 39η επέτειο του ΠΑΣΟΚ, όπου δεν παραβρέθηκε, κλήθηκε να σχολιάσει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος, όπως και τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί «βλαχοδήμαρχων».

Μιλώντας στον «ΒΗΜΑ FM», o πρώην υπουργός είπε αρχικά για την επίμαχη

φράση του Αλέξη Τσίπρα για τους «βλαχοδήμαρχους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ»: «Μια φράση αναπαράγεται με ντουντούκα και κανείς δεν διαβάζει και δεν ξέρει τίποτα, ζούμε σε μια κοινωνία ημιμαθών. Δεν ξέρει ούτε ο κ. Τσίπρας ότι το όνομά του είναι βλάχικο. Δεν λέω ποτέ κακά λόγια για τους βλάχους ούτε για τους αρβανίτες και καμιά φορά φτάνω μέχρι τους Αλβανούς. Ο κ. Τσίπρας είναι τσιπουράς, αυτός που φτιάχνει τσίπουρο . Φάγανε το "ου" και το έκαναν Τσίπρας».

Σχετικά με το συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ ο κ. Πάγκαλος σχολίασε ιδιαιτέρως την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του Κινήματος Κώστα Σημίτη.

«Έχω πει ότι ο κ. Σημίτης απέτυχε παταγωδώς στη δεύτερη θητεία του σε αυτό που εμείς περιμέναμε να πετύχει: στις διαρθρωτικές και δομικές αλλαγές του κράτους και των θεσμών. Το έχει πει και το έχω γράψει, όπως και πολλοί άλλοι και αν το είχε κάνει και ήταν όλα πετυχημένα – γιατί αυτό καταλάβαμε από την ομιλία του χθες – τότε γιατί έδωσε το κόμμα στον Παπανδρέου και έφυγε; Συνέβη κάτι; Εκτός αν φταίει πάλι ο λαός που δεν μας ψηφίζει. Κάθε φορά που δεν μας ψηφίζει, έχει τους λόγους του ο λαός. Και πιστεύω ότι ο κ. Σημίτης καταψηφίστηκε επειδή υπήρχε η προοπτική της επανίδρυσης του κράτους, παραμυθιάζοντας το κράτος ψευδόμενος τότε ο κ. Καραμανλής, γιατί δεν είχε στο μυαλό του κάτι τέτοιο. Καταψηφίστηκε επειδή δεν είχαν γίνει αυτές οι διαρθρωτικές αλλαγές», είπε ο πρώην υπουργός.

«Έρχεται λοιπόν ο κ. Σημίτης και μας λέει ότι τα έκανε όλα καλά και ο κ. Παπανδρέου τα έκανε ρόιδο; Ο κ. Καραμανλής έφταιγε. Και για να βλάψει τον κ. Παπανδρέου ο κ. Σημίτης, δεν είπε τίποτα για τον κ. Καραμανλή. Είχε την εντύπωση ότι θα έδινε το δαχτυλίδι για να τη ‘’φάει’’ ο κ. Παπανδρέου και να χάσει τις εκλογές και όταν τα πράγματα έρχονταν στην προοπτική επανόδου του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία λόγω της αβελτηρίας της δεξιάς, θα του έλεγε ο κ. Παπανδρέου "έλα πίσω"», κατέληξε ο κ. Πάγκαλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα