Πρόταση για εφτά Κυριακές το χρόνο ανοιχτά καταστήματα στην Αττική

Συνεχίζεται η διαβούλευση σχετικά με το θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές. Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, παρέστη και ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κατέθεσε τις απόψεις της Συνομοσπονδίας για λειτουργία των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο, σύμφωνα με τα ελάχιστα όρια που καθορίζει ο νόμος. Παράλληλα, δεσμεύτηκε να καταθέσει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου συνολική αποτίμηση

των αναγκών της αγοράς και των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν ανά περιοχή.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Η Πολιτεία μας μετέφερε μια αρμοδιότητα που δεν είχε το σθένος να αναλάβει η ίδια. Εμείς δεν φυγομαχούμε. Με διάλογο, με σύνεση και με νηφαλιότητα θα καταλήξουμε σε ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο λειτουργίας, που και την αγορά θα εξυπηρετεί και τους πολίτες θα βοηθά και τους εργαζομένους θα προστατεύει.

Παράλληλα, πρέπει να διασφαλίσουμε και τη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών της αγοράς και τις Κυριακές, ώστε να υπάρχει ο αναγκαίος έλεγχος.

Το παρεμπόριο, ιδίως μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, έχει ανθίσει και πάλι, με αποτέλεσμα να πλήττονται και η αγορά και η εθνική οικονομία».

Keywords
Τυχαία Θέματα