Παγίδες στον δρόμο για την πασαρέλα ‏

Δρόμος σπαρμένος με… εφιάλτες καταλήγει, πολλές φορές, η διαδρομή, στην οποία παρασύρονται από αδίστακτους επιτήδειους, ανήλικες και ενήλικες Ελληνίδες, που ονειρεύονται καριέρα στον λαμπερό κόσμο της πασαρέλας…

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αν δεν ακολουθηθεί η φωτεινή πλευρά της διαδρομής προς τη λάμψη και ενδώσουν σε απατηλά καλέσματα με άπειρες υποσχέσεις, πίσω από τις οποίες κρύβονται ορέξεις απατεώνων και εκμεταλλευτών, τότε καραδοκούν παγίδες, από τις οποίες βγαίνουν τα κοριτσόπουλα τραυματισμένα ψυχικά και ράκησωματικά.

Σαν τις 16χρονες, που πριν από μερικά

χρόνια παγιδεύτηκαν στις ορέξεις ατόμων υπεράνω υποψίας σε προάστιο της Αττικής και όπου μέσα σε κατ’ όνομα στούντιο είδαν οι αστυνομικοί της Προστασίας Ανηλίκων κορίτσια φωτογραφημένα σε σαδομαζοχιστικές σκηνές. Τα άτυχα κορίτσια απαθανάτιζε επαγγελματίας φωτογράφος, δήθεν για να μπουν «εξώφυλλο» σε μεγάλα διεθνή περιοδικά μόδας. Στην πραγματικότητα πουλούσαν το υλικό σε ιδιοκτήτες ροζ ιστοσελίδων και θησαύριζαν σε βάρος των ονείρων των ανήλικων.

Τα κυκλώματα, που ψαρεύουν ιδιαίτερα στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης τα θύματά τους, δεν δίστασαν να πλησιάσουν και να παγιδεύσουν ακόμη και κορίτσι ηλικίας 12 χρόνων! Υπόσχονταν από το…Πακιστάν και τις Φιλιππίνες, όπου είχαν έδρα, ότι θα την κάνουν μοντέλο διάσημου μουσικού συγκροτήματος! Όταν η πανέξυπνη μικρή κατάλαβε με ποιούς είχε να κάνει, καθώς ζητούσαν να τη δουν σε πόζες… στριπτίζ μέσω Skype, σταμάτησε τις επαφές και τότε αυτοί, απειλούσαν ότι θα σκοτώσουν μέλη της οικογένειάς της!

Από κάποιες τέτοιες πρακτικές δεν γλίτωσε ούτε το διάσημο μοντέλο που μεσουράνησε στις διεθνείς πασαρέλες τη δεκαετία του 90, η διάσημη Λίντα Εβαγκελίστα.Η αποκάλυψή της ότι στα 16χρόνια της βρέθηκε στην Ιαπωνία και την υποχρέωσαν να φωτογραφηθεί…γυμνή, λέει πολλά στα κορίτσια, που έχουν τα ίδια όνειρα με εκείνη.Αφορμή για το ρεπορτάζ, αφιερωμένο από την «Αττικήfreepress» στις έφηβες, αλλά και στους γονείς τους, η απίστευτη υπόθεση, που έφερε στο φως η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη με τα έργα και τις ημέρες ενός πρώην οικοδόμου, ο οποίος εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης πρακτορείου μοντέλων με διεθνείς διασυνδέσεις!

Ο οικοδόμος-«οπερατέρ», που βιντεοσκοπούσε δέκα χρόνια!

Είναι, πράγματι, απίστευτο. Για δέκα ολόκληρα χρόνια ένας πρώην οικοδόμος, παριστάνοντας τον ιδιοκτήτη πρακτορείου μοντέλων, φωτογράφιζε και βιντεοσκοπούσε ανήλικες, αλλά και ενήλικες κοπέλες δήθεν για την επαγγελματική τους ανέλιξη στο μόντελινγκ!Οι αστυνομικοί της Δίωξης Εμπορίας Ανθρώπων στη Θεσσαλονίκη έψαχναν από τον περασμένο Οκτώβριο τον 51χρονο, ο οποίος είχε μετατρέψει σε ιδιωτικό στούντιο διαμέρισμά του στην περιοχή των Αμπελοκήπων και φωτογράφιζε ανήλικες και ενήλικες κοπέλες, που ονειρεύονταν να αποκτήσουν γνωριμίες με διάσημα πρόσωπα της σόου μπιζ.

Ενώ από τις πωλήσεις του υλικού –φωτογραφίες, αλλά και βίντεο- κέρδισε παράνομα το ιλιγγιώδες ποσό των 2.700.000 ευρώ, όπως υπολόγισε η Αστυνομία, η αντίστροφη μέτρηση γι’ αυτόν ήρθε από τις καταγγελίες των θυμάτων του.Συγκεκριμένα, δύο ανήλικα κορίτσια και τέσσερις ενήλικες κοπέλες, που αντελήφθησαν αργά τι κρυβόταν πίσω από το…στούντιο, κατάγγειλαν ότι από τον Μάιο έως τον Ιούλιο πέρυσι πραγματοποιούσε λήψη βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου, υποσχόμενος, πέραν των άλλων, και τεράστια χρηματικά ποσά!

Για να γίνεται πιστευτός, ανακοίνωσε η Αστυνομία, ζητούσε από τις γυναίκες δημόσια έγγραφα με στοιχεία ταυτότητάς τους, «προκειμένου να υπογράψουν τα υποτιθέμενα συμβόλαια με εταιρείες, με τις οποίες δήθεν συνεργαζόταν επαγγελματικά».Ακόμη για να μην αφήνει καμία…αμφιβολία «παρουσίαζε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ως δήθεν συνεργάτες του, διάφορα πρόσωπα, τα οποία ήταν ψεύτικα».Μέχρι να τον συλλάβουν οι αστυνομικοί από τα στοιχεία που βρήκαν, πιστοποίησαν ότι οι σκηνές με τις κοπέλες και οι φωτογραφίες είχαν πουληθεί σε ηλεκτρονικό πορνογραφικό περιοδικό(ιστοσελίδα). Και αυτό γινόταν για δέκα ολόκληρα χρόνια…Στην έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα κατασχέθηκαν μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών,οπτικοακουστικοί δίσκοι, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και κάρτες μνήμης με το γνωστό περιεχόμενο.

Ο αγρότης, που μετέτρεψε την αποθήκη σε… στούντιο!

Κάθειρξη 13 ετών και χρηματική ποινή 90 χιλιάδων ευρώ επέβαλε το Δικαστήριο, πριν από λίγες ημέρες, σε έναν 33χρονο αγρότη, που δελέαζε κι αυτός τα θυματά του με… καριέρα μοντέλου!Ο 33χρονος αγρότης από την Κεντρική Μακεδονία γνώριζε τα ανήλικα θύματά του -στην πλειονότητά τους κορίτσια ηλικίας 14 έως 16 ετών – μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, όπου είχε δημιουργήσει ψεύτικο προφίλ.

Παρουσιαζόταν ως κοπέλα-μοντέλο! Σύστηνε τον… εαυτό του ως φωτογράφο!

Ο αγρότης στο facebook χρησιμοποιούσε γυναικείο ψευδώνυμο. Παρουσιαζόταν στην αρχή ως… νεαρή κοπέλα, περίπου 18 – 19 ετών, που δήθεν εργαζόταν ως μοντέλο και προσπαθούσε να δημιουργήσει «φιλίες» με κορίτσια νεαρότερης ηλικίας, συνήθως ανήλικα. Στο προφίλ αυτό είχαν ανταποκριθεί περισσότερα από… 1500 κορίτσια, στοιχείο ενδεικτικό του ενδιαφέροντος για γνωριμία με μια κοπέλα, που εμφανιζόταν ότι δήθεν γνώριζε τα…μυστικά της πασαρέλας…

Οι ερευνητές της υπόθεσης τονίζουν ότι ο δράστης ανέφερε στη σελίδα του πως με το συγκεκριμένο επάγγελμα «έβγαζε πολλά χρήματα και είχε κατορθώσει να αγοράσει αυτοκίνητο, αλλά και εξοχικό σπίτι στη… Χαλκιδική»…Μάλιστα, όταν έβλεπε τις φωτογραφίες που του έστελναν τα νεαρά κορίτσια, προέτρεπε και τα ίδια να ασχοληθούν με το μόντελινγκ, λέγοντάς τους ότι είναι πολύ όμορφα και «έχουν τις δυνατότητες να πετύχουν».Στη συνέχεια, το δήθεν μοντέλο είχε συχνή επικοινωνία με τις κοπέλες είτε μέσω του facebook, είτε με μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου και όταν πλέον διαπίστωνε ότι είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, έκανε το μεγάλο βήμα.Ανέφερε στα κορίτσια πως είχε γνωριμία με γνωστό φωτογράφο πρακτορείου φωτομοντέλων, τον οποίο μπορούσε να τους συστήσει. Όταν τα κορίτσια δέχονταν, τότε εμφανιζόταν ο… ίδιος, ως φωτογράφος πλέον, και τους έκλεινε ραντεβού για τις φωτογραφίσεις.

Η αποθήκη ήταν… παράρτημα του μεγάλου στούντιο!

Όταν ο… φωτογράφος συναντιόταν με κάποιο από τα κορίτσια, που είχε κατορθώσει να παγιδεύσει μέσω του διαδικτύου, ανέφερε ότι έπρεπε να βγάλουν κάποιες γυμνές φωτογραφίες, οι οποίες στη συνέχεια θα διοχετεύονταν -όπως έλεγε- στο εξωτερικό, ώστε να μην εκτεθούν. Μάλιστα, για κάθε φωτογράφιση υποσχόταν και μεγάλη χρηματική αμοιβή.Κι όταν τα θύματα παραξενεύονταν με την… αποθήκη, γιατί διαφορετική εικόνα είχαν για τα…στούντιο, είχε την απάντηση:Ο συγκεκριμένος χώρος, έλεγε, ήταν… παράρτημα του στούντιο που διέθετε, καθώς η έδρα του ήταν στη Θεσσαλονίκη!

Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ξεσκεπάζει τον κίνδυνο

Το προφίλ στο facebook διεθνούς κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας, που δρα και στην Ελλάδα, δημοσιοποίησε πρόσφατα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της εξιχνίασης παρόμοιας υπόθεσης με θύμα ένα 12χρονο κορίτσι.Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ταξίαρχου Μανώλη Σφακιανάκη, «η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από σχετική καταγγελία ότι άγνωστα άτομα-χρήστες του διαδικτύου, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, προσέγγισαν την ανήλικη, με το πρόσχημα ότι θα της προσέφεραν εργασία ως μοντέλο, εκ μέρους διάσημου μουσικού συγκροτήματος.

Και εξηγεί η Δίωξη, τα βήματα των αρπακτικών: «Αρχικά της απέσπασαν προσωπικές πληροφορίες και στοιχεία, ενώ στη συνέχεια της ζήτησαν πως για την υποτιθέμενη πρόσληψή της, θα έπρεπε να καλέσει μέσω της εφαρμογής “Skype”, άγνωστο σε αυτή προφίλ, πραγματοποιώντας βίντεο-κλήση.Κατά τη διάρκεια των βίντεο-κλήσεων τής ζήτησαν να ποζάρει, προκειμένου να την “δοκιμάσουν” για την προσφερόμενη εργασία.Στη συνέχεια, οι δράστες δρώντας παραπλανητικά, την ενημέρωσαν ότι προσλήφθηκε για τη δουλειά και της ζήτησαν να προχωρήσει περισσότερο και να ποζάρει σε άσεμνες στάσεις.

Στις αντιδράσεις της ανήλικης, οι δράστες χρησιμοποιώντας προφάσεις και απειλές, σε βάρος της ίδιας αλλά και της οικογένειάς της, ανέφεραν πως θα αντιμετώπιζε ποινικές κυρώσεις αν δεν ενέδιδε σε αυτά που της ζητούσαν και εμφάνισαν και άλλο προφίλ δήθεν προερχόμενο από πράκτορα αλλοδαπών υπηρεσιών ασφαλείας για να τονίσουν τις απειλές τους». Στο πλαίσιο σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών στην αλλοδαπή και συγκεκριμένα στο Πακιστάν και στις Φιλιππίνες…

Και πρόσωπα υπεράνω υποψίας στο κόλπο των δήθεν μοντέλων

Όπως δείχνουν τα στοιχεία που παρατέθηκαν, ξεχάστηκε γρήγορα η υπόθεση-σοκ που είχε έλθει στο φως πριν από λίγα χρόνια σε προάστιο της Αττικής.Μέλη ανάλογου κυκλώματος ήταν πρόσωπα από τα λεγόμενα υπεράνω υποψίας. Ένας αναπληρωτής καθηγητής πληροφορικής σε Λύκειο, ένας ερευνητής… Πανεπιστημίου, μία δικηγόρος και ένας επιχειρηματίας!Με συνδετικό κρίκο μια 40χρονη γυναίκα, γνωρίστηκαν μέσω του διαδικτύου και αποφάσισαν να στήσουν…στούντιο.Περισσότερα από τριάντα πέντε υπολογίζονται, βάσει του υλικού που κατασχέθηκε, τα θύματα, ανήλικες αλλά και μεγαλύτερες γυναίκες.

Μέσω του διαδικτύου «συναντούσαν» κοπέλες, τις οποίες έπειθαν ότι θα τις κάνουν μοντέλα. Έπειθαν τα αφελή θύματα να ποζάρουν για να μπουν «εξώφυλλο» σε μεγάλης κυκλοφορίας περιοδικά. Όσα βίωσαν 16χρονα κορίτσια, δεν περιγράφονται. Οι φωτογραφίες-σοκ που κατασχέθηκαν, με 16χρονες δεμένες με σχοινιά να υποχρεώνονται να ποζάρουν σε σαδομαζοχιστικές σκηνές, ως δήθεν…εισιτήριο για τα φώτα της πασαρέλας, τα είπαν όλα στους αστυνομικούς που έφεραν στο φως την υπόθεση…

Keywords
δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, ροζ, skype, ιαπωνια, φως, θεσσαλονικη, facebook, συγκεκριμένο, γυμνες, ελλαδα, αθηνα, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, σταση εργασιας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, www.facebook.com, Καλή Χρονιά, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, θηκη κινητου, βγαινουν, βιντεο, αστυνομια, αυτοκινητο, βημα, γυναικα, δουλεια, εδρα, εργασια, ιχνη, καριερα, ονειρα, περιοδικα, πλαισιο, φωτογραφιες, φως, skype, απιστευτο, αποκαλυψη, αφιερωμενο, αφορμη, γινεται, γνωριμια, γονεις, δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, εγινε, εγγραφα, ευρω, ειπαν, εργα, εξωτερικοι σκληροι δισκοι, επικοινωνια, επρεπε, ερευνα, ετων, εφιαλτες, ιδια, υποθεση, εικονα, λαμψη, λυκειο, ληψη, μακεδονια, μηνυματα, μοντελα, ονομα, πακισταν, ροζ, πωλησεις, ραντεβου, σελιδες, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συνεχεια, σκηνες, σοκ, σοου μπιζ, σοου, σπιτι, ψευτικο, ομορφα, αγνωστο, βηματα, εξοχικο, ιδιαιτερα, ηλεκτρονικα, κληση, κοπελα, πληροφοριες, τριαντα, υλικο, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα