«Ώρα μηδέν» για την ΑΕΚ

«Ακέφαλος» έχει μείνει ο Δικέφαλος, καθώς βρίσκεται χωρίς πρόεδρο, προπονητή και επενδυτές. Στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα, η πάλαι ποτέ μεγάλη ΑΕΚ βαδίζει με μαθηματική ακρίβεια σε ποδοσφαιρική καταστροφή… 

 Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις. Ο στίχος από τον «Ύμνον εις την Ελευθερίαν» του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού, κολλάει γάντι στην κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στην ΑΕΚ, ειδικότερα τη φετινή σεζόν.

Η Ένωση έχει να ανέβει στον θρόνο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεκαοκτώ ολόκληρα χρόνια, αφού το 1994 ήταν η τελευταία φορά που οι φίλοι της πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος: τίτλος που ήταν ο τρίτος συνεχόμενος για την ΑΕΚ αλλά και ο πιο πρόσφατος μέχρι στιγμής (1992-93-94).

Εκείνη την εποχή, η ομάδα ήταν χάρμα οφθαλμών, με το συγκρότημα του Ντούσαν Μπάγεβιτς να προσφέρει θέαμα υψηλών απαιτήσεων. Ο τρόπος που αγωνίστηκε τότε η Ένωση, έχει κάνει τους «ειδικούς» του ποδοσφαίρου να μιλάνε για την καλύτερη ομάδα που έχει περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα. Μια απλή αναφορά στους παίκτες που φορούσαν τότε την «κιτρινόμαυρη» φανέλα, την τεχνική ηγεσία και τη διοίκηση της ομάδας θα πείσει και τον πιο δύσπιστο. Σαβέβσκι, Σαββίδης, Σαμπανάτζοβιτς, Δημητριάδης, Μπατίστα, Μανωλάς στο χορτάρι, Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο της ομάδας και Καρράς-Μελισσανίδης στη διοίκηση, αποτελούσαν ένα αχτύπητο σύνολο, το οποίο κάνει τους οπαδούς της ομάδας να αναπολούν το ένδοξο παρελθόν.

Η ημερομηνία «σταθμός»

Η ημερομηνία της 5ης Μαΐου του 2003 έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό των φίλων της ομάδας, καθώς τότε κατεδαφίστηκε το γήπεδο της ΑΕΚ «Ν. Γκούμας», γνωστό και ως γήπεδο της Φιλαδέλφειας – το οποίο έχει συνδεθεί με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συλλόγου. Οι εργασίες ανέγερσης του νέου αθλητικού συγκροτήματος διακόπηκαν μετά από απόφαση του ΣτΕ και το όνειρο της ανακατασκευής έμεινε στο 2003. Η λέξη έδρα μοιάζει με πικρόχολο αστείο για τους ανθρώπους της Ένωσης, με το ΟΑΚΑ να φιλοξενεί τους «κιτρινόμαυρους» για αρκετά χρόνια. Αυτός είναι ακόμη ένας σημαντικός λόγος που η ομάδα λείπει από τους τίτλους τόσα πολλά χρόνια.

Όλα αυτά, δυστυχώς για τους ανθρώπους της ομάδας, ανήκουν στο παρελθόν. Η σημερινή τραγική εικόνα της ΑΕΚ απεικονίζεται στον βαθμολογικό πίνακα του φετινού πρωταθλήματος της Super League. Μετά το πέρας των πρώτων πέντε αγωνιστικών, η Ένωση βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας έχοντας μόλις έναν βαθμό, και όλα δείχνουν πως αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά στην ομάδα, τότε η σεζόν θα εξελιχθεί σε μαρτύριο.

Η ομάδα δείχνει να πελαγοδρομεί στο χορτάρι, καθώς η έλλειψη εμπειρίας και παραστάσεων των παικτών σε σημαντικά παιχνίδια είναι τόσο εμφανής όσο και… η κλίση του πύργου της Πίζας. Τα «αμούστακα παιδιά» της ομάδας, ίσως έχουν λαμπρή εξέλιξη στο μέλλον, προς το παρόν όμως συναντούν δυσκολίες στα παιχνίδια του πρωταθλήματος και δείχνουν πως η ομάδα τους θα έχει μπλεξίματα μέχρι το τέλος της σεζόν. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι παίκτες της ΑΕΚ είναι ο τελευταίος κρίκος στ

Keywords
Τυχαία Θέματα