Μειώνουν μισθούς, ξοδεύουν για εκπαίδευση εργαζομένων

Στην περίοδο της γενικευμένης ύφεσης, οι επιχειρήσεις προτιμούν να ψαλιδίζουν τους μισθούς και τα ημερομίσθια των εργαζομένων τους αλλά και να ξοδεύουν ακόμη μεγαλύτερα ποσά για την επιμόρφωση και εκπαίδευσή τους.

Η πρόσφατη έρευνα HR Pulse που καταγράφει τον παλμό και τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας επισημαίνει ότι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων στην Ελλάδα διατηρεί η και αυξάνει τη δαπάνη για την εκπαίδευση, ιδίως αυτήν που σχετίζεται άμεσα με την εργασία.

Συνεχίζεται

το ενδιαφέρον χρήσης τεχνολογιών διαχείρισης και διοίκησης προσωπικού, για μία πιο σύγχρονη και οικονομική διαχείριση. Η ατομική απόδοση και η απόδοση του τμήματος διαδραματίζει πλέον ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο και στους τομείς παραγωγής (εκτός από τον παραδοσιακό τομέα πωλήσεων) και πολλαπλασιάζονται οι εσωτερικές έρευνες ικανοποίησης των εργαζομένων.

Από τις επιχειρήσεις που απάντησαν στην Έρευνα HR Pulse: 58% είναι ελληνικές, 42% διεθνείς, 48% έχουν τζίρο πάνω από 100 εκατ. ευρώ, 53% έχουν περισσότερους από 250 εργαζομένους, 30% είναι εταιρείες παροχής υπηρεσιών / 21% εμπορικές / 9% χρηματοοικονομικές / 18% φαρμακοβιομηχανίες και 6% τεχνολογικές και λοιπές.

Ο Γιώργος Χάρος, Εκτελεστικός Διευθυντής ICAP People Solutions, δήλωσε σχετικά: «Παρόλο που συνεχίζονται οι αλλαγές στα εργασιακά και μισθολογικά, εμφανίζονται κάποια στοιχεία σταθεροποίησης στο χώρο του Ανθρώπινου Δυναμικού, όπως είναι η εκπαίδευση και το ενδιαφέρον των εταιρειών για πιο σύγχρονη και οικονομική διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων HR».

Keywords
Τυχαία Θέματα