ΟΟΣΑ προς Ευρωζώνη: Προωθήστε την εισαγωγή ευρωομολόγου!

Στην εξαμηνιαία έκθεσή του ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) συμφωνεί με τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία ζητώντας «νέα, από κοινού εκδιδόμενα κυβερνητικά ομόλογα, ώστε να βοηθηθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να ενισχυθεί η διαθεσιμότητα κεφαλαίων».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο ΟΟΣΑ συνιστά στην ευρωζώνη να προωθήσει την εισαγωγή ευρωομολόγου ως μέσο διασφάλισης της σταθερότητάς της, επιχειρώντας να κλιμάκωσει τις πιέσεις προς την αδιάλλακτη γερμανική πλευρά.

Στην έκθεσή του ο ΟΟΣΑ υποστηρίζει επίσης την ενίσχυση των αμοιβαία εγγυημένων πόρων που έχει στη διάθεσή της η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ώστε να χρηματοδοτήσει προγράμματα υποδομών, καθώς και τη χρησιμοποίηση αδιάθετων κεφαλαίων για νέα αναπτυξιακά σχήματα, πολιτικές τις οποίες επίσης ασπάζεται η νέα γαλλική ηγεσία.

«Ένα τέτοιο πακέτο μέτρων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ενίσχυε την οικονομική δραστηριότητα, άμεσα και έμμεσα, τονώνοντας την εμπιστοσύνη και κάνοντας ευκολότερη την ενδοευρωπαϊκή ανάκτηση της ισορροπίας», αναφέρεται στην έκθεση του ΟΟΣΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα