Όλοι οι άνθρωποι με γαλανά μάτια έχουν τον ίδιο πρόγονο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τι κοινό έχουν μεταξύ τους οι άνθρωποι με γαλανά μάτια; Σύμφωνα με Δανούς επιστήμονες, όλοι οι γαλανομάτες έχουν τον ίδιο πρόγονο.

«Αρχικά είχαμε όλοι σκούρα καστανά μάτια μέχρι τη στιγμή που στη Βόρεια Ευρώπη εμφανίσθηκε μια μετάλλαξη σε ένα γονίδιο γνωστό ως ΟCΑ2», λέει ο επικεφαλής της έρευνας, Άιμπεργκ. Η μετάλλαξη αυτού του γονιδίου διατάραξε την παραγωγή της μελανίνης στην ίριδα και έτσι το χρώμα των ματιών κατέληξε να μετατραπεί σε μπλε.

Με

άλλα λόγια, η αλλαγή στα χρώματα των ματιών από τα καστανά εξηγείται από μεγάλη ποσότητα της μελανίνης στην ίριδα. Οι άνθρωποι, δηλαδή, με μπλε μάτια έχουν μια μικρή παραλλαγή της μελανίνης στα δικά τους.

Δείτε ακόμα:

Τι κρύβεται πίσω από τα κίτρινα μάτια

Αυτό δείχνει ότι η μετάλλαξη προέρχεται από ένα και μόνο πρόσωπο, σύμφωνα με τη μελέτη του καθηγητή Χανς Άιμπεργκ στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.

Ποιο είναι, λοιπόν, το συμπέρασαμα; Όλοι οι γαλανομάτες , είτε ξανθοί, είτε μελαχρινοί, είτε πεθαμένοι, είτε ζώντες, είτε γυναίκες, είτε άνδρες, έχουν καταγωγή από έναν άνθρωπο που έζησε πριν από περίπου 6.000 με 10.000 χρόνια και ευθύνεται για αυτήν την μετάλλαξη και για το πιο αξιοθαύμαστο χαρακτηριστικό του προσώπου μας!

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Το άρθρο Όλοι οι άνθρωποι με γαλανά μάτια έχουν τον ίδιο πρόγονο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα