Ολάντ: Η Γαλλία στο πλευρό της Ελλάδας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η Γαλλία θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας, αρκεί να συνεχίσει να τηρεί τις δεσμεύσεις της δήλωσε κατά την συνάντηση που είχε με τον Προκόπη Παυλόπουλο ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, στο περιθώριο της Συνόδου Μεσογειακών χωρών.

Ο κ. Ολάντ τόνισε πως η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα

και η Ελλάδα την Ευρώπη, ενώ αναγνώρισε τις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση για την ανάκαμψη της χώρας. Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει τις οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις, χαρακτηρίζοντας σημαντική την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων πολιτών απέναντι στους θεσμούς, ενώ επίσης αναφέρθηκε τόσο στην ανάγκη φύλαξης των συνόρων, όσο και στις ελληνικές προσπάθειες αντιμετώπισης του προσφυγικού.

«Διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής προκάλεσε η κρίση»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από την πλευρά του, στάθηκε στα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την οικονομική κρίση, προτάσσοντας την διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής. Αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για θεμελιώδη αρχή της Ένωσης.

Το άρθρο Ολάντ: Η Γαλλία στο πλευρό της Ελλάδας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα