Την παραπομπή 6 ατόμων για τις μίζες στα εξοπλιστικά ζητά εισαγγελέας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η εισαγγελέας εφετών Ελισάβετ Βίδρα εισηγήθηκε την παραπομπή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων των επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννη Σμπώκου και Αντώνη Κάντα, του αντιπροσώπου του επίδικου ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος OSA AMK, Λάμπρου Μπαρτζώκα, των τραπεζικών στελεχών Ζαν Κλοντ Όσβαλντ

και Φάνη Λυγινού, καθώς και του Ελληνοελβετού δικηγόρου, Σπύρου Μεταξά.

Η εισαγγελέας προτείνει οι παραπάνω κατηγορούμενοι να δικαστούν κατά περίπτωση για ενεργητική και παθητική δωροδοκία σε βάρος του Δημοσίου, αλλά και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ ταυτόχρονα ζητά να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 4 ατόμων για την μερικότερη πράξη του «ξεπλύματος» λόγω εκκρεμοδικίας.

Μίζα ύψους 1,7 εκατ. ευρώ ο Κάντας

Η δικαστική έρευνα ξεκίνησε μετά την ομολογία του Αντώνη Κάντα, τον Δεκέμβριο του 2013, ότι δωροδοκήθηκε από υπάλληλο της κρατικής ρωσικής εταιρείας ROSOVOORUZEHNIA, για το αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς OSA AMK με 1,7 εκατομμύρια δολάρια.

«Ο υπάλληλος επισκεπτόταν πολύ συχνά το γραφείο του κ. Σμπώκου. Αργότερα μάλιστα εμφανιζόταν και ως διεθνής σύμβουλος εταιρείας στην Ελλάδα που είχε αναλάβει τα αντισταθμιστικά των TOR (…) Περί το 1998 μου είχε πει ότι από το πρόγραμμα OSA που αυτός μεσολαβούσε, η προμηθεύτρια εταιρεία θα έδινε στον κ. Σμπώκο πολλά λεφτά γιατί ήταν πολύ απαιτητικός μέχρι που τους είχε εκνευρίσει», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Κάντας στην απολογία του.

Το άρθρο Την παραπομπή 6 ατόμων για τις μίζες στα εξοπλιστικά ζητά εισαγγελέας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα