Ολ. Στόουν: Μόνο ο Τσίπρας αντιτάσσεται στα αμερικανικά συμφέροντα

Την εκτίμηση του προς τα πρόσωπα του πρώην συμβούλου της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε ο διάσημος αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν στη συνέντευξη Τύπου, που έδωσε στη διάρκεια του 48ου κινηματογραφικού φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, στην Τσεχία.

«Ο Αλέξης Τσίπρας,

που τον θαυμάζω, είναι ένας πράγματι ανεξάρτητος άνθρωπος, ο μόνος πολιτικός στην Ελλάδα, που τολμά να πάρει μια θέση, που αντιτίθεται στα αμερικανικά συμφέροντα», είπε χαρακτηριστικά για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν συνεχεία έπλεξε το εγκώμιο του καταζητούμενου από τις αμερικανικές αρχές Σνοόουντεν: «Για μένα, ο Σνόουντεν είναι ήρωας γιατί μας αποκάλυψε μυστικά που αφορούν όλους μας, μυστικές παρακολουθήσεις που συμβαίνουν από το 2003. Θα πρέπει να εξετάσουμε όλα αυτά που μας αποκάλυψε για τις μυστικές υπηρεσίες, να σταματήσει αυτή η παρουσία του Μεγάλου Αδελφού».

«Κάποτε είχαμε τον Ψυχρό Πόλεμο, που τον άρχισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και ανάγκασαν τη Σοβιετική Ένωση να ακολουθήσει», τόνισε ο σκηνοθέτης και συμπλήρωσε: «Οι ΗΠΑ έριξαν τις ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, ενώ δεν χρειαζόταν. Απλά, ήθελαν να τρομάξουν τη Σοβιετική Ένωση και να μπορέσουν να παραμείνουν η μοναδική υπερδύναμη στον κόσμο. Αν ζούσε ο Ρούζβελτ, η ιστορία θα είχε αλλάξει εντελώς».

«Με τη πτώση του σοσιαλισμού, οι ΗΠΑ δεν σταμάτησαν τον Ψυχρό Πόλεμο. Συνεχίζουν να θέλουν να είναι η μοναδική υπερδύναμη και να ελέγχουν τον κόσμο», συμπλήρωσε με νόημα.

«Είναι ντροπή που αντί να ασχοληθεί με τα μεγάλα προβλήματα που μας απασχολούν και να καταργήσει αυτές τις παρακολουθήσεις ασχολείται με το πώς θα συλλάβει τον Σνόουντεν», είπε αναφερόμενος στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα και πρόσθεσε:

«Οι ΗΠΑ πιέζουν όλες τις χώρες να μη του δοθεί άσυλο και να παραδοθεί στην Αμερική. Όλες οι χώρες, με εξαίρεση μερικές στη Λατινική Αμερική, φοβούνται να του προσφέρουν άσυλο. Ο Φρανσουά Ολάντ, παρόλο που παρουσιάζεται ως σοσιαλιστής, φοβάται να του δώσει άσυλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα