«Όχι στο ξεπούλημα και την τσιμεντοποίηση της Χερσονήσου Βουλιαγμένης»

Την αντίθεσή τους στην πώληση της χερσονήσου της Βουλιαγμένης εκφράζει η «Πρωτοβουλία για τη σωτηρία της» που συστάθηκε πρόσφατα. Σύμφωνα με την Πρωτοβουλία», η «μνημονιακή κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει τους δανειστές και τους κερδοσκόπους, ντόπιους και ξένους, αποφάσισε να ξεκινήσει το ξεπούλημα και την τσιμεντοποίηση των ακτών του Σαρωνικού από τη χερσόνησο της Βουλιαγμένης».

Και προσθέτει: «Σύμφωνα με το προωθούμενο ειδικό χωροταξικό σχέδιο, που βρίθει νομικών και πολεοδομικών παραβάσεων, τμήμα των 3 ξενοδοχείων πρόκειται να κατεδαφιστεί και να ανεγερθούν επί πλέον 39.500 τμ πολυτελών

κατοικιών, που θα καλύπτουν ένα πολύ μεγάλο τμήμα της συνολικής έκτασης της χερσονήσου. Ενεργώντας με πλήρη μυστικότητα και αγνοώντας τη γνώμη σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας και της δημοτικής αρχής προσπαθούν να εκποιήσουν δασικές εκτάσεις, αρχαιολογικούς χώρους και 18χλμ, ακτής, όπως και περιοχές απολύτου προστασίας σύμφωνα με το ΠΔ 254/04.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους που εκποιούνται ταυτόχρονα και στην ίδια περιοχή προστατευόμενοι αρχαιολογικοί χώροι, φυσικά οικοσυστήματα και τεράστιες παραλιακές εκτάσεις. Εκτός όμως από το περιβαλλοντικό, πολιτιστικό, ιστορικό και κοινωνικό έγκλημα που σχεδιάζεται οι πολίτες θα αποκλεισθούν από την περιοχή, διότι οι επενδυτές θα επιτρέπουν κατά βούληση (και έναντι τιμήματος φυσικά) την πρόσβαση και στα δάση και στους αρχαιολογικούς χώρους και στη θάλασσα».

Η Πρωτοβουλία, απευθυνόμενη στους πολίτες της Αττικής, συμπληρώνει: «Είναι σίγουρο ότι αν το έγκλημα αυτό περάσει, η ίδια τύχη περιμένει και τις υπόλοιπες ακτές και γενικά τη δημόσια περιουσία της χώρας μας. Για το λόγο αυτό η Πρωτοβουλία για τη Σωτηρία της Χερσονήσου της Βουλιαγμένης καλεί πρωτίστως το Δημοτικό Συμβούλιο, τις δημοτικές παρατάξεις και τις συλλογικότητες και τους πολίτες του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, καθώς και τους φορείς και τους πολίτες όλου του παραλιακού μετώπου και του λεκανοπεδίου να συμπράξουμε σε Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα με στόχο όχι μόνο το σταμάτημα της εκποίησης της Χερσονήσου της Βουλιαγμένης, αλλά γενικότερα για την αποτροπή εκποίησης της δημόσιας περιουσίας».

Την ανακοίνωση υπογράφουν:

ΑΝΑΤΡΟΠΗ- ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΎ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΓ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΠΟΛΙΤΕΙΑ”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα