Η Περιφέρεια Αττικής στο 5ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού &Προϊόντων Μέλισσας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και προϊόντων μέλισσας, που διοργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού (Ε.Ο.Σ.Σ) και το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 6, 7 και 8 Δεκεμβρίου του 2013 στο Εκθεσιακό κέντρο του σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, όπου συμμετείχε και η Περιφέρεια Αττικής με την ουσιαστική της παρουσία.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής φιλοξενήθηκαν εκθέτες μελισσοκόμοι από διάφορες περιοχές της Αττικής

(Τροιζηνία, Ερυθρές, Άγιος Στέφανος, Ίλιον, Άνω Λιόσια, Περιστέρι, Ηλιούπολη, Μαρούσι και Πειραιάς) οι οποίοι και προέβαλαν τα υψηλής ποιότητας μελισσοκομικά προϊόντα τους (μέλι, γύρη, βασιλικός πολτός, κερί και πρόπολη).

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στο Φεστιβάλ, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Αγροτικής & Κτηνιατρικής Πολιτικής, στόχευσε:

στην προώθηση ελληνικών προϊόντων μελιού και μέλισσας Αττικής γης, οι παραγωγοί των οποίων εξ αντικειμένου και λόγω δυσμενών οικονομικών συνθηκών αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις συμμετέχοντας με δικό τους αυτοτελές περίπτεροστην ανάδειξη του πλούτου και της μοναδικής ποιότητας των μελισσοκομικών προϊόντων της Αττικής, (μέλι, βασιλικός πολτός, πρόπολη, γύρη, κερί κ.α.) μέσα από τις δράσεις-εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο τριήμερο Φεστιβάλστην συμπαράσταση των ελλήνων παραγωγών μελισσοκόμων, αφενός αναδεικνύοντας τα προϊόντα τους, αφετέρου προωθώντας τις ευεργετικές ιδιότητες και την διατροφική τους αξία στον καταναλωτή.

Στην τελετή των εγκαινίων, παρέστησαν ο Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Αθανάσιος Σκορδάς, ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ιωάννης Ανδριανός, ο δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Ιωάννης Τσιάλτας, η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κα Σταυρούλα Δήμου, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος της Διεύθυνσης Αγροτικής & Κτηνιατρικής Πολιτικής κ. Μιχαήλ Βασιλάκης, καθώς και πλήθος άλλων καλεσμένων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μετά από πρόταση και πρωτοβουλία των φιλοξενούμενων εκθετών μελισσοκόμων της Περιφέρειας Αττικής συγκεντρώθηκε ποσότητα μελιού, η οποία θα προσφερθεί σε ίδρυμα φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα